r
Nosalty Logó

Mozzarellával-gombával töltött pulykamell

NS
Mozzarellával-gombával töltött pulykamell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pulykamellhez

A panírozáshoz és a sütéshez

1178
Kalória
43.1g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
88.8g
Zsír
190.8g
Víz
183.4g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A pulykamellhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A pulykamellhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 4710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A pulykamellhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 304 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    355 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7352.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    2758 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    763.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 4710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A hagymát, a gombát felaprítjuk.
  2. Először a hagymát pici olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Együtt pirítjuk tovább, közben belenyomjuk a két gerezd fokhagymát.
  3. A bazsalikomlevelet apróra vágjuk, és beletesszük, ízlés szerint sóval, borssal és egy kis oregánóval ízesítjük.
  4. A koktélparadicsomot apróra vágjuk, majd beledobjuk a gombás egyvelegbe. Amikor úgy látjuk, hogy a gomba már jó lesz, friss parmezánt reszelünk rá.
  5. Felszúrjuk a pulykamellet (esetleg megkérhetjük a hentest, hogy ezt végezze el helyettünk), majd elkezdjük beletölteni a gombás tölteléket! Ezután a korábban már felszeletelt és lecsepegtetett mozzarellát beletöltjük.
  6. A megtöltött melleket fóliába tekerjük, majd forrásban lévő vízbe helyezzük, és kb 15-20 percet főzzük. Miután kivettük, kinyomagoljuk, és egy picit hűlni hagyjuk!
  7. A melleket bepanírozzuk (általában a töltött dolgokat duplán szoktam), majd 190 fokra felmelegített olajban kb. 5-6 percig sütjük. Rövid hűlés után gyönyörűen szelhető és tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Párommal sok gombát, mozzarellát és csirke- vagy pulykamellet fogyasztuk. Egy ötlettől vezérelve a három ételt ötvöztem, és született meg ez a recept. Nagyon jó kis ebéd vagy akár egy finom vacsora is keríthető viszonylag rövid idő alatt.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...