r
Nosalty Logó

Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1224 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 306 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4326 micro
Összesen 1224 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit.
  2. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk.
  3. A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük.
  4. A cseréptálban elsőként eloszlatjuk a burgonyapürét, majd rászórjuk a brokkolit, és végül leöntjük a folyékony sajtból és tejszínből összekevert öntettel.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 15-20 percig sütjük, végül reszelt sajttal megszórva 10 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 130675
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezzel a finomsággal az egyik nagy családi ebéden találkoztam, ahol több születésnapot is ünnepeltünk. Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de már önmagában is megállja a helyét a nyári főételek között. Mire van szükségünk hozzá? Burgonyára, sajtra, brokkolira, egy finom könnyed borra, és természetesen jó társaságra. Vigyázat, gyorsan fogy!

Hozzászólások (13)

Éva-Anyóca

Guszta, mutatós étel, és biztosan finom, elmentettem, köszönöm szépen.:) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszi! Örülök, hogy tetszett:) Jó f?z?cskézést!

Marti48

Nagyon tetszik, jol varialhato, egyszerü es biztosan finom etel! Köszönettel eltettem! Üdv. Marti

Törölt felhasználó

Szívesen! Örültem a visszajelzésnek! Üdv, Varázslat fakanállal, egyébként szintén Márti:)

adrikaa2

Nagyon finom lett!! Máskor is megsütöm!!!!

Törölt felhasználó

Ennek örülök!:)

oroska

Nagyon jól néz ki! Biztosan ki fogom próbálni :)

Momony

Megszórtam egy kis maradék sonkával és füstölt sajt került a tetejére. Fincsi :)

Bluelake

Nagyon finom lett, második alkalommal a tejszínes sajtos részt felturbóztal egy kis kukoricával, úgy is nagyon finom :)

vicus92

Nagyon finom lett, csak a párom miatt fel kellett turbóznom, egy kis darált hússal! de így is nagyon fenséges lett! :)

kat52

Köszönöm a receptet!Ez valami eszméletlenül finom volt!Egyben sült fasirtot készítettem hozzá,mert a férjem húsimádó.

libaláb

Zseniális, nem vártam, hogy egy kis sajt és némi brokkoli ennyire feldobja a krumplipürét. :)

márti1218

Köszi a receptet,én karfiollal és vékony szeletekre vágott gépsonkával ismertem,de így is kipróbálom. Üdv: Márti

Törölt felhasználó

Jól hangzik a te verziód is:)

Greg

Ez szuper. Máris felvettem a receptkönyvembe.

Molnar Maria 7001

Köszönöm szépen.Nagyon finom.

judus62

Ma megcsináltam, nem volt itthon tejszín, így egy kicsi tej és tejföl került bele, de így is nagyon finom lett, biztosan elkészítem máskor is. Köszönöm.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek