Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarella panna cotta

Mozzarella panna cotta
Mozzarella panna cotta
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha édességről van szó, nekem sosem az olaszok indítják be a nyálelválasztásomat. Sok mindenben utánozhatatlanok ezek a helyes taljánok, de a desszertjeik engem nem nyűgöznek le. A francia, az osztrák, a német, és persze a magyar konyha édes remekei sok keserves reggeli öltözködős percet okoztak már nekem, de a panna cottától akár nádszálkarcsú is lehetnék. Adri barátnémnál gyakran készül a klasszikus változat, imádják a pasik és pikpakk kész is van. Na, ezt irigyeltem el tőle, és kísérleztem ki az ízhatásában tulajdonképpen caprese salátára (mozzarella- és paradicsomszeletek, bazsalikom, só, bors, olíva) emlékeztető előételt, állagát tekintve viszont mégiscsak névadójának sós mutánsa ez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előételnek, vendégvárónak vagy kánikulai napokon könnyű vacsorának ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mozzarellát széttépkedjük, és 1 dl tej hozzáadása után botmixerrel pépesítjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, az olajat, a fokhagymakrémet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy pohárban feloldjuk a zselatint a hideg vízben.
  4. Felmelegítjük (nem forraljuk) a tejszínt, és egy kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük a zselatinnal.
  5. A keveréket a mozzarellához adjuk, majd szilikonformákba töltjük, és mennek a hűtőbe, minimum 3 órára dermedni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 092
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mozzarella puding, mozzarellás panna cotta, mozzarellás zselé

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erikiri
Erikiri Mon, 2012-04-09 18:55

A húsvéti asztal egyik különlegessége volt ez a finomság. Köszönöm a receptet, kiválóan sikerült. Üdv Kriszta

Erikiri
Erikiri Mon, 2012-04-09 19:51

Ugyanilyen formájú szilikonformám van, mint a tiéd, csak nagyban. Ennek megfelelően nagyobb adagot készítettem. Egy gyönyörű sajtkoszorú lett belőle. A forma alját megszórtam bazsalikommal (sajnos csak szárított volt itthon, de így is nagyon finom volt) - amikor kiborítottam, nehéz volt megállnom, hogy fel ne faljam egyben az egészet. Emberfeletti önuralom kellett ahhoz, hogy megvárjam az első locsolkodót :-)))) én is csak ezután kóstoltam meg. Mindenkinek nagyon ízlett, igazi különlegesség. Kérlek írd be, hogy hány dekás kiszerelésű mozzarellát veszel - én most csak kimértet tudtam venni. Hiába kérdeztem az üzletben, hogy a kicsomagolt hány dekás szokott lenni, senki nem tudta. Gyanítom, hogy kicsit sokat tettem bele, de nem vált hátrányára.... :-) Üdv Kriszta

modosa
modosa / modosa Mon, 2012-04-09 21:18

Fotó nem készült? Úgy megnéztem volna, de gondolom a locsolkodók már elpusztították :)
A zacskós mozzarella, amit használtam, 125 grammos. sziA :)

Erikiri
Erikiri Mon, 2012-04-09 22:21

Az utolsó pillanatban még sikerült lefotóznom. Szívesen átküldöm neked ha írsz egy mailcímet. Szia. Kr.

Erikiri
Erikiri Mon, 2012-04-09 23:30

Szia! Elküldtem a fotót! A férjemnek az az ötlete támadt, hogy juhtúróval, vagy tejszínes krémsajttal is meg kellene próbálni ezt a finomságot. a tejszínes krémsajtot minden további nélkül el tudom képzelni, de szerinted a tejszín és a juhtúró összeférne egymással? Üdv Kr.

modosa
modosa / modosa Tue, 2012-04-10 08:33

Szia Kriszta, megkaptam a fotót és csak azt sajnálom, hogy más nem láthatja, olyan gyönyörűűűű :) Gratulálok! Szerintem a krémsajt is és a juhtúró is jó ötlet, ez utóbbi tejszínnel...és, ha szeretitek, próbáljátok meg kaporral. Várom a további képes beszámolókat :))) A.

Erikiri
Erikiri Tue, 2012-04-10 16:00

Örülök, hogy neked is tetszik, látványnak is igazán gusztusos volt. A folytatásról majd beszámolok, addig is üdvözöllek és szorgalmasan próbálgatom a receptjeidet. Köszi. Üdv Kr.

360
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
mozzarella 30 dkg
zselatin 60 g
bazsalikom 1 marék
fokhagymakrém 1 kávéskanál
olívaolaj 0.5 teáskanál
víz 8 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint