Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi sajt metélőhagymával

Házi sajt metélőhagymával
Házi sajt metélőhagymával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig nem mertem nekifogni a házi sajtkészítésnek, mert azt hittem bonyolult, de végtelenül egyszerű. Sokkal finomabb, mint a bolti, megéri kipróbálni :)

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 liter házi tehéntejet lassan felforralunk, majd hozzáadunk 1 evőkanálnyi apróra vágott metélőhagymát (vagy más fűszert), és aki szeretné, az meg is sózhatja.
  2. Amikor a tej már felhabzott, hozzáöntünk 60 ml 10%-os ecetet, ami pillanatok alatt össze fogja rántani a tejet.
  3. Ekkor leszűrjük (a szűrőt kibéleljük egy tiszta konyharuhával), és hagyjuk lecsepegni kb. 30 percig.
  4. Ezután kinyomkodjuk a még benne lévő folyadékot, majd folpackkal kibélelt formába tesszük, tetejét is lefedjük folpackkal vagy sütőpapírral, és lesúlyozzuk, éjszakára így hagyjuk.
  5. Másnap reggel kibontjuk, majd konyharuhával lefedve hagyjuk még egy fél napot kiszáradni.
  6. Ezalatt nem kell hűtőbe tenni, csak egy árnyékosabb, hűvösebb szegletébe a lakásnak.
  7. A 2 liter tejből kb. 250-300 grammnyi sajt lesz.
  8. Aki szeretné, az a savót elteheti későbbre. Sok finomságot lehet belőle készíteni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 172
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: hideg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajt házilag, zöldfűszeres sajt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
tej 2 l
ecet 60 ml
metélőhagyma 1 ek