r
Nosalty Logó

Mozart torta Szöszi konyhájából

Szöszi konyhája
Mozart torta Szöszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

990
Kalória
14.3g
Fehérje
117.4g
Szénhidrát
51.6g
Zsír
41.2g
Víz
187g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
82g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Összesen 11866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta sütés (2x)

Krém készítése

További hozzávalók

Összeállítás

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    619.8 g
  • Telített zsírsav
    322 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12639 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    3285 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    4992 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1408.8 g
  • Cukor
    984 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    494.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    1596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2607 micro
Összesen 11866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Piskóta sütés (2x)

  1. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukrot, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet. Óvatosan elkeverjük úgy, hogy még ne legyen bekapcsolva a mixer, majd magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarjuk, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
  3. Teszünk a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarjuk benne, azaz fellazítjuk a sárga masszát, majd beletesszük az összes habot, és simára keverjük.
  4. Ezután tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény.
  5. 175 fokon süssük, míg szép színt nem kap, biztonság kedvéjért végezhetünk tűpróbát is. Utána a hozzávalókból még egy piskótalapot sütünk.

Krém készítése

  1. A krémhez az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, liszttel, mandulaaromával, felöntjük a tejjel, és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A puha vajat habosra keverjük 2 evőkanál porcukorral, és beledolgozzuk a főzött krémet.
  3. A torta oldalának kenésére tegyünk félre a krémből!!

További hozzávalók

  1. A további hozzávalók az összeállításnál kerülnek felhasználásra.

Összeállítás

  1. Az egyik lapot kettévágjuk. A sütőpapírral körbebélelt (oldala) kapcsos tortasütőbe helyezzük a kettévágott lap egyikét, és megkenjük lekvárral.
  2. Ráhelyezzük a másik "fél" lapot. Megkenjük a mandulás krém felével.
  3. A marcipánmasszát torta nagyságúra nyújtjuk, és a krémre tesszük. Erre kerül a nutella krém. Ekkor egy kis időre (10-15 percre) tegyük fagyasztóba.
  4. Rásimítjuk a mandulás krém másik felét, és befedjük tortalappal. Hűtőbe tesszük 3 órára. Az idő leteltével kivesszük, eltávolítjuk a tortasütő oldalát és a sütőpapírt. A félretett krémmel bevonjuk a torta oldalát.
  5. A tejszínhabot felverjük, 1 csomag habfixálót teszünk hozzá, és felét a torta tetejére simítjuk. Másik felét habzsákból krémrózsákat nyomunk rá körben.
  6. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, egy pici lyukú zacskóból díszeket rajzolunk egy darab sütőpapírra, és hagyjuk szilárdulni. A torta oldalához olyan hosszú sütőpapír csíkot vágunk, ami körbeéri és a torta magasságával megegyezik!!! Erre a csíkra csorgatjuk rá a csokoládét. Nem várjuk meg, míg teljesen megszilárdul, csak hogy már ne folyjon. Ekkor a torta oldalára simítjuk, és óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Születésnapokra mindig más tortát készítek. Így lett ez a Mozart torta a fiam születésnapi tortája. 

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek