Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta Ender konyhájából

Csokitorta Ender konyhájából
Csokitorta Ender konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap az őszi szünetben megelégeltem a semmittevést, és sütni akartam egy tortát. Mivel viszont nem fűlt a fogam, hogy elmenjek boltozni, így az otthoni hozzávalókból ezt készítettem el. Ekkor tudtam meg, hogy egy ismerősömnek aznap volt a szülinapja, sajnos túl nagy volt a távolság, így a tortát nem kaphatta meg, de mivel ez a torta még nem létezett ezelőtt, így az ő nevét viseli ez a torta, Kecses Anna. (Anna nevének jelentése: kecsesség).

hozzávalók / 8 adag

piskóta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. Készítsük ki a száraz hozzávalókat egy tálba a cukron kívül.
  2. Válaszuk szét a tojásfehérjét és a sárgáját külön-külön tálba.
  3. Fűtsünk be a sütőbe előre!
  4. Vajazzuk ki a formát, majd fele kakaó-fele liszttel szórjuk ki (kihagyhatatlan).
  5. Verjük habosra a tojássárgáját a cukorral.
  6. Verjük fel a fehérjét kemény habbá.
  7. Dolgozzuk össze lassan adagolva a felvert fehérjéhez a folyékony alapanyagokat.
  8. Gyorsan szitáljuk ezek után a szárazanyagot a habba, és öntsük a tésztát a formába.
  9. Tegyük be a sütőbe 5-10 percre a legmagasabb fokozatra, majd süssük meg közepes fokozatnál 1-2-vel magasabb hőfokon (nekem legmagasabb 8, és 6-5-ön sütöm) tűpróbáig, és plusz 5-10 percig.
  10. Ha kész, kihűlés után vágjuk félbe, és kenjük meg töltelékkel. A hűtőben 2-3 órát pihentessük! Jó étvágyat!

töltelék

  1. A töltelékhez valót készítsük el, mint egy normál pudingot, ám a kakaót még főzés közben keverjük bele!
  2. A többi hozzávalót besűrűsödés után adjuk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ender

Mióta szakács: 2013.12.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kecses Anna, csokoládétorta, pudingkrémes csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

742
tojás 6 db
cukor 250 g
finomliszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tej 100 ml
napraforgó olaj 100 ml
sütőpor 1 csomag
rumaroma 20 ml
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
margarin 20 dkg
cukor 5 púpozott ek
rumaroma 80 ml
tej 8 dl