r
Nosalty Logó

Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Alberi
Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém és bevonat

Összesen 466 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém és bevonat

Összesen 3738 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém és bevonat

Összesen 273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 466 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6267.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 3738 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém és bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat összeturmixoljuk a darált dióval, egy kis rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a nyírfacukrot, végül a sütőport.
  2. A tojásfehérjét habosra verjük, és hozzákeverjük a diós keverékhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük. (Hőlégkeveréses sütőben 160 fokon 35-40 percig.)
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém és bevonat

  1. A csokoládés-mandulás pudingport csomómentesre elkeverjük 1-2 dl mandulatejjel és a nyírfacukorral.
  2. A maradék mandulatejet felforraljuk, beleteszünk egy kis vaníliát, majd a tűzről levéve belekeverjük a pudingos keveréket, visszatesszük a tűzre, és kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a gázról.
  3. Felolvasztjuk az étcsokoládét kis kókuszzsírral, ezt még lehet édesíteni steviával (nem akartam eltúlozni a nyírfacukor mennyiségét, és nem akartam, hogy a család ne találja túl édesnek a tortát), illetve egy kis rummal.
  4. A felolvasztott csokoládét belekeverjük a pudingba, és már lehet is megtölteni a tortát. Ez a mennyiség éppen elég bevonni is a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1018
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta
Alberi 3 recept

A bátyám születésnapjára diós, csokis, rumos tortát rendelt, én pedig ezt glutén-, tej-, cukormentesen akartam megoldani, hogy önző módon én is ehessek belőle. A tészta nem eredeti ötlet, mariam felhasználótól vettem, de a krémet saját kútfőből oldottam meg, és meglepetésemre nagyon elégedett voltam az eredménnyel, és a többiek is. A nem diétázók tejszínhabbal ették.

Hozzávalók

Tészta

Krém és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek