Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta

Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta
Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bátyám születésnapjára diós, csokis, rumos tortát rendelt, én pedig ezt glutén-, tej-, cukormentesen akartam megoldani, hogy önző módon én is ehessek belőle. A tészta nem eredeti ötlet, mariam felhasználótól vettem, de a krémet saját kútfőből oldottam meg, és meglepetésemre nagyon elégedett voltam az eredménnyel, és a többiek is. A nem diétázók tejszínhabbal ették.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém és bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat összeturmixoljuk a darált dióval, egy kis rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a nyírfacukrot, végül a sütőport.
  2. A tojásfehérjét habosra verjük, és hozzákeverjük a diós keverékhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük. (Hőlégkeveréses sütőben 160 fokon 35-40 percig.)
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém és bevonat

  1. A csokoládés-mandulás pudingport csomómentesre elkeverjük 1-2 dl mandulatejjel és a nyírfacukorral.
  2. A maradék mandulatejet felforraljuk, beleteszünk egy kis vaníliát, majd a tűzről levéve belekeverjük a pudingos keveréket, visszatesszük a tűzre, és kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a gázról.
  3. Felolvasztjuk az étcsokoládét kis kókuszzsírral, ezt még lehet édesíteni steviával (nem akartam eltúlozni a nyírfacukor mennyiségét, és nem akartam, hogy a család ne találja túl édesnek a tortát), illetve egy kis rummal.
  4. A felolvasztott csokoládét belekeverjük a pudingba, és már lehet is megtölteni a tortát. Ez a mennyiség éppen elég bevonni is a tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alberi

Mióta szakács: 2016.01.24.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diétás csokitorta, diós-csokis torta gluténmentesen, diós-csokis torta tejmentesen, csokis-diós torta cukormentesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

464
tojás 5 db
dió 25 dkg
xilit 15 dkg
sütőpor 1 csomag
rum 1 ml
csokoládés pudingpor 1 tasak
mandulatej 4 dl
étcsokoládé 10 dkg
kókuszzsír 5 dkg
rum 1 ml
stevia 5 dkg
xilit 3 ek
vanília 1 késhegynyi