r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres-csokis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Narancsos-gyömbéres-csokis kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    323 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 3410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Habosra verjük a tojásokat a cukorral, reszelt narancshéjjal és reszelt gyömbérrel.
  2. Összeforgatjuk a lisztet, pudingport, sütőport és sót. Ezután adagokban, óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  3. Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, megkenjük a megforrósított lekvárral, rákenjük a krém kétharmadát, befedjük a másik lappal, ismét lekvárt kenünk rá, erre a maradék krém jön.
  5. Végül tetszés szerint reszelt csokoládéval díszítjük, és hidegre tesszük.

Krém

  1. Simára keverjük a pudingport, cukrot, reszelt narancshéjat, reszelt gyömbért a narancslével és a tejjel, majd kevergetve sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  2. Ezután a narancsos krémet egy elektromos habverővel habosra verjük.
  3. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd egy kevés habbal lazítjuk a narancsos krémet, a többi habot adagonként óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18272
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-gyömbéres-csokis kocka
Katharosz 499 recept

Narancs, gyömbér és csoki, nagyon izgalmas társítás, finom, könnyed, habos sütemény.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek