r
Nosalty Logó

Anna szelet

Molnár Erika
Anna szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

686
Kalória
8.9g
Fehérje
82.1g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
39.5g
Víz
179.2g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
59.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4599.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1877 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    821.5 g
  • Cukor
    596 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 6858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsit kivajazunk, liszttel körbeszórjuk, és a hideg helyre tesszük.
  2. A lisztet összekeverjük a darált dióval, meg a sütőporral egy tálban, és félretesszük.
  3. A tojások fehérjét a csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  4. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd 3 részletben hozzáadjuk a kávét, és alaposan elkeverjük benne.
  5. Ezután felváltva elkezdjük belekeverni a diós, sütőporos lisztet és a tojások kemény habját.
  6. Egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 150 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és még kb. 25 percig (tűpróbáig) sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, sűrű péppé főzzük, és félreteszük hűlni, de közben többször megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, és kisebb adagokban beledolgozzuk a kihűlt tejes pépet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd géppel újra átkeverjük.
  9. A kihűlt tésztát tálcára tesszük, és egyenletes vastagságban rákenjük a krémet, amivel az oldalait is bevonjuk.
  10. A porcukrot a kakaóporral, meg a vízzel elkeverjük egy edényben, és kislángon elkezdjük melegíteni, miközben belekeverjük a vajat. Megvárjuk, amíg teljesen összeolvad a massza. Ekkor szabálytalan csíkokban a krém tetejére csurgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34

Fantasztikus ízvilágot képvisel a dió, a kávé, a vanília, a rum és a kakaós máz … A házilag elkészíthető édességek közül az egyik kedvencem!

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek