r
Nosalty Logó

Tejfölös-rebarbarás süti

riina
Tejfölös-rebarbarás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

459
Kalória
7.1g
Fehérje
52.3g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
113.6g
Víz
125.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
26.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 2744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 2744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
  2. Puha, de nem folyékony tésztát kapunk, melyet egyenletesen egy 24 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaforma aljába és oldalára nyomkodunk.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit a rebarbara kivételével összekeverjük, és a formába öntjük.
  2. A krémen elosztjuk a kisebb darabokra vágott rebarbarát, meghintjük kevés barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-35 percig sütjük.
  3. Ha elkészült, 10-15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra csúsztatva kihűtjük. Langyosan a legfinomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Egy észt oldalon találtam pár éve ezt a receptet, és mivel nagyon megkedvelte az egész család ezt a finom, krémes, enyhén savanykás süteményt, azóta minden tavasszal többször is elkészítem. Észtországban a rebarbara az első tavaszi "gyümölcs", friss vitaminforrás, melyet változatos módon használnak fel. Készül itt belőle süti, lekvár, szirup, csatni, húspác és még sorolhatnám, de ami a legmeglepőbb, még bor is. A süti nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...