Tejfölös-rebarbarás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
riina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
17g vaj120 kcal
-
14g cukor55 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g tejföl17 kcal
Töltelék
-
42g tejföl83 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
6 kcal
-
83g rebarbara13 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
Összesen
459
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
100g vaj717 kcal
-
85g cukor329 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Töltelék
-
250g tejföl495 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g rebarbara79 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
2744
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
7.5g vaj54 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
Töltelék
-
18.7g tejföl37 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
37.5g rebarbara6 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 113.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
459
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 150.9 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1944.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.8 g
-
Cukor 160 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 681.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 1189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1169 micro
Összesen
2744
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A tésztához
Töltelék
-
25 dkg tejföl
-
4 ek cukor
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 közepes szár rebarbara
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
A tésztához
- A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
- Puha, de nem folyékony tésztát kapunk, melyet egyenletesen egy 24 cm átmérőjű, kivajazott, csatos tortaforma aljába és oldalára nyomkodunk.
Töltelék
- A töltelék hozzávalóit a rebarbara kivételével összekeverjük, és a formába öntjük.
- A krémen elosztjuk a kisebb darabokra vágott rebarbarát, meghintjük kevés barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-35 percig sütjük.
- Ha elkészült, 10-15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra csúsztatva kihűtjük. Langyosan a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 50501
- Feltöltés dátuma: 2015. május 20.
Ajánló
A fiatal, zsenge rebarbarát nem kell meghámozni, ha viszont ilyet nem kapunk, hámozzuk meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
riina
9 recept
Egy észt oldalon találtam pár éve ezt a receptet, és mivel nagyon megkedvelte az egész család ezt a finom, krémes, enyhén savanykás süteményt, azóta minden tavasszal többször is elkészítem. Észtországban a rebarbara az első tavaszi "gyümölcs", friss vitaminforrás, melyet változatos módon használnak fel. Készül itt belőle süti, lekvár, szirup, csatni, húspác és még sorolhatnám, de ami a legmeglepőbb, még bor is. A süti nagyon finom, mindenkinek bátran ajánlom.