Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos rebarbara torta

Habos rebarbara torta
Habos rebarbara torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fantasztikus, édes-savanyú torta egy régi Nők Lapja újságban jelent meg Lajos Mari rovatában. Én imádom. Fantasztikus az ízhatása. Még terem a kertekben a rebarbara, érdemes kipróbálni, jó szívvel ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A rebarbaraszárakat  alaposan megmossuk, és hámozatlanul kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral. A vajat vagy margarint habosra keverjük 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A liszttel felváltva egyenként hozzákeverjük a tojásokat és a tojássárgáját, majd a formába simítjuk. Tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával és a rebarbarával, majd  35 percig sütjük.

  2. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük, aztán apránként hozzáadunk 17,5 dkg cukrot, végül a citromlét, és kemény, fényes habbá verjük.

  3. Kivesszük a tésztát a sütőből, a tetejére halmozzuk-kócosítjuk a tojáshabot, és további 20 percig sütjük. 10 percig  a formában pihentetjük, majd leemeljük róla a tortakarikát, a sütőpapírral együtt rácsra csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 524
elküldve: 14
receptkönyvben: 199
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mátayné Zsuzsa

Mióta szakács: 2009.10.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás-tojáshabos torta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kata_rzis
kata_rzis Tue, 2017-07-04 07:25

Kedves Zsuzsa!
Bevallom, eleinte voltak kétségeim (már alapvetően a rebarbara felhasználása miatt), de változtatás nélkül megcsináltam a receptet (talán egy kicsit több rebarbarát tettem bele, és azt összedarabolás előtt meg is "pucoltam").
Az eredményen magam is meglepődtem: a látszat ellenére egy könnyű állagú sütemény, amiben a tészta, a savanyú, sült rebarbara és az édes tojásfehérje-hab istenien kiegészíti egymást, fantasztikus ízkavalkádot létrehozva. Mindenki imádta és - sajnos - nem is tartott sokáig. :D
Mivel viszonylag gyorsan össze lehet dobni, biztosan többször elkészítem majd a jövőben.
Köszönöm a megosztást!
Üdv, Kata

papapagaj
papapagaj Sat, 2012-07-28 10:28

Kedves Zsuzsa!

Én kb. 2 hónapja találtam meg ezt a receptet. A piacon, ahová járok, van egy bácsi, aki mindig árul rebarbarát, és én azóta kb. ötször készítettem el a sütit, az egész család imádja. Most a hétvégén is készül. Nagyon köszönöm a receptet és a legjobbakat kívánom Neked és minden "sorstársnak" :)))
Rita

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Sat, 2012-07-28 14:54

Kedves Rita !
Nagyon örülök,hogy Nálatok is "célba " talált. A receptet nagyon szívesen ! Minden jót kívánok, és jó étvágyat a tortához.
Üdvözöl: Zsuzsa

ogram1961
ogram1961 Wed, 2012-05-09 22:38

Üdvözletem, Kedves Zsuzsa! Alig vártam, hogy újra tavasz legyen és levélbe boruljon a rebarbarám!
Egy torta elfogyasztva, hétvégén sütöm a másikat!
Üdv. Margó

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Sun, 2012-05-13 14:51

Kedves Margó !
Jó Neked ! Biztos nagyon finom lett . Az én rebarbarám kicsit visszamaradt az idén a fejlődésben.De jó úton halad,egy hét múlva talán már én is süthetek.
Üdvözöl: Zsuzsa

ogram1961
ogram1961 Mon, 2011-05-09 07:10

Felbátorodva a Rebarbarás kevert süti sikerén én a hétvégén bizony ezt is megsütöttem! Szép és nagyon finom!
Üdv: Margó

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Mon, 2011-05-09 15:31

Kedves Margó!
Örülök,hogy nekibátorodtál,és megsütötted.Annak még jobban hogy ízlett.Én is ezt sütöttem hétvégén,és mondhatom,német vendégeim,szinte falták.
Üdvözöllek: Zsuzsa

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-03 14:38

Kedves Zsuzsa !
Feltétlenül megírom majd, amint elkészítem, én is kíváncsi vagyok !
A ballagás nagyon jól sikerült, az írásbeli Gergőéknek 10-én lesz.
Ő túl van az érettségin, három évvel ezelőtt érettségizett.
Most ugyanabban az iskolában egy három éves cukrász
szakképzés végén volt ismételten ballagás.
A sütid nagy sikert aratott, olyan nem volt akinek ne ízlett volna !
Szép napot ! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-02 18:31

Kedves Zsuzsa !
Most találtam rá erre a fantasztikus receptre, véletlenül, legnagyobb örömömre !
Van is a kertemben rebarbara, meg imádjuk az ízét !
Még egy kicsit nőnek és azonnal kipróbálom. Köszi, köszi, köszi. Puszi : Anci

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Mon, 2011-05-02 19:33

Kedves Anci!
Biztos vagyok benne,hogy nem fogsz csalódni.Én is hétvégére terveztem megsütni,csak ahogy írod,még nőjön egy kicsit és hajrá.Légy szíves oszd meg velem hogy ízlett Nektek a torta.
A ballagás rendben lezajlott ?A süti? Az írásbeli?
Puszillak: Zsuzsa

608
rebarbara 60 dkg
finomliszt 15 dkg
étkezési keményítő 7.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
tojásfehérje 3 db
1 csipet
cukor 17.5 dkg
citromlé 1 kk