r
Nosalty Logó

Mogyorós Cake Pop

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Mogyorós Cake Pop
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 4308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.7 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 4308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a vajas keverékhez a tojást, és jól eldolgozzuk.
  3. A masszához szitáljuk a lisztel elkevert sütőport, a tejet és a vanília kivonatot, és összedolgozzuk a tésztát.
  4. A kikevert tésztához hozzákeverjük a durvára darált mogyorót.
  5. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, ezalatt megtöltjük a forma alját a tésztával.
  6. Ha minden lukat megtöltöttünk, rátesszük a sütőforma tetejét gondosan ügyelve arra, hogy jól záródjon!
  7. 20 perc alatt készre sütjük a sütigolyókat.
  8. A csokoládé bevonathoz az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  9. A cukormázhoz a tojásfehérjét jól eldolgozzuk a porcukorral.
  10. A pálcikára szúrt sütigolyókat bevonjuk csokoládé- illetve cukormázzal, majd beleállítjuk a sütőforma lukacsos részébe száradni.
  11. Tetszés szerint csoki reszelékkel, dekorcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 47330
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új trend hódít a gasztronómiában, a macaron után 2013 előreláthatólag a cake pop éve lesz. Az alaprecept változatos formában elkészíthető, díszítésének pedig csak képzeletünk szabhat határokat. A recept elkészítéséhez a NoSalty Webshopban megtalálható sütinyalókat készítőt használtam.

Hozzávalók

A tésztához

A csokibevonathoz

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!