Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-tejszínes cake pops bonbon

Csokoládés-tejszínes cake pops bonbon
Csokoládés-tejszínes cake pops bonbon
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp a minap gondoltam arra, hogy szeretném kipróbálni a cake pop-ot, azaz a tortanyalókát. Ez a receptverseny nagyon megtetszett, így arra gondoltam, annak megfelelően fogom elkészíteni a tortanyalókámat. Van még mit gyakorolni, de ugyebár gyakorlat teszi az embert mesterré :) Sajnos nekem nem volt itt nyalókapálcám és a környéken sem találtam egy boltban sem, így maradt a bon-bonos verzió, de az ízén ez mit sem változtat.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

ajánlat

Mindenképpen ajánlom a nyalókapálcikákat, hiszen csak akkor lesz igazi cake popsunk :) A csokoládéhoz ne tegyünk olajat, jó sűrű kell legyen az olvasztott anyag. A meggyet alaposan csepegtessük le, a kezünkkel is paszírozzuk ki a levet belőle.
Díszítsük kedvünk szerint, ennek már csak a képzeletünk szab határt :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítése az első lépés. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habosra verjük, közben hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Amikor már elég habos, hozzáadjuk a sárgáját is és 1-2 percig tovább verjük. Ezután szépen elszórjuk rajta a lisztet és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot. Ezután sütőpapíros tepsibe tesszük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Elkészítjük a pudingos keveréket. A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel és közepes lángon sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a csokit is, hogy szépen beleolvadjon. Ezt is hűvös helyre tesszük, néha átkavarjuk és megvárjuk, míg teljesen kíhül.
  3. Amíg kihűl a piskóta és a puding, a magozott meggyett jól lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.
  4. Amikor kihűlt a puding, jó keményre felverjük a tejszínt, és közben hozzáadagoljuk a pudingot, szép simára keverjük a kézi mixerrel.
  5. Ezek után a piskótát minél morzsásabbra morzsoljuk. Hozzáadjuk a meggydarabokat és a krémből néhány kanállal. Annyi krémet adjunk hozzá, hogy a kezünkkel egy gyúrható massza álljon össze. Ezután kb. 2 cm átmérőjű golyókat formálunk és sütőpapíros tálcára tesszük őket. Ha minden tésztát elhasználtunk és a golyók összeálltak, betesszük őket a hűtőbe, hogy jó keményre dermedjenek. Kb. 1-1,5 órára.
  6. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit. A pálcikák végét belemártjuk a csokiba, majd a golyókba dugjuk, kb. félig, nehogy azután leessen majd a pálcáról. Ha ezt mindegyik golyóval megcsináltuk, visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Kb. 30-35 perc. Ez fogja "tartani" a golyót/ nyalokát.
  7. Ha szükséges, a csokit újra felmelegítjük vízgőz felett és a golyókat megmártóztatjuk benne, immáron a beledugott pálca segítségével. Ezután a pálcákat hungarocellbe szúrjuk úgy, hogy ne dőljenek el. Ha mindegyik nyalókát bevontuk csokival, mehet a hűtőbe ismételten, ameddig megdermed rajta a csoki teljesen. (Én javaslom, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, ha nem fogyasztjuk el hamarabb :))
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 504
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsii

Mióta szakács: 2010.07.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Csokoládés-tejszínes "cake pops" meggydarabkákkal bonbon formában, csokoládés-tejszínes bonbon meggydarabokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
tojás 5 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
víz 1 ek
csokoládés pudingpor 1.5 tasak
tej 4.5 dl
cukor 5 ek
tejcsokoládé 10 dkg
növényi habtejszín 1 dl
meggy 5 dkg
csokoládé 30 dkg