Nosalty Logó

Csokoládés-tejszínes cake pops bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-tejszínes cake pops bonbon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 4056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 4056 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése az első lépés. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habosra verjük, közben hozzáadjuk acukrot és a vizet. Amikor már elég habos, hozzáadjuk a sárgáját is és 1-2 percig tovább verjük. Ezután szépen elszórjuk rajta a lisztet és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot. Ezután sütőpapíros tepsibe tesszük és előmelegített sütőbentűpróbáig sütjük. Ha kész, hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Elkészítjük a pudingos keveréket. A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel és közepes lángon sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a csokit is, hogy szépen beleolvadjon. Ezt is hűvös helyre tesszük, néha átkavarjuk és megvárjuk, míg teljesen kíhül.
  3. Amíg kihűl a piskóta és a puding, a magozott meggyett jól lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.
  4. Amikor kihűlt a puding, jó keményre felverjük a tejszínt, és közben hozzáadagoljuk a pudingot, szép simára keverjük a kézi mixerrel.
  5. Ezek után a piskótát minél morzsásabbra morzsoljuk. Hozzáadjuk a meggydarabokat ésa krémből néhány kanállal. Annyi krémet adjunk hozzá, hogy a kezünkkel egy gyúrható massza álljon össze. Ezután kb. 2 cm átmérőjű golyókat formálunk és sütőpapíros tálcára tesszük őket. Ha minden tésztát elhasználtunk és a golyók összeálltak, betesszük őket a hűtőbe, hogy jó keményre dermedjenek. Kb. 1-1,5 órára.
  6. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit. A pálcikák végét belemártjuk a csokiba, majd a golyókba dugjuk, kb. félig, nehogy azután leessen majd a pálcáról. Ha ezt mindegyik golyóval megcsináltuk, visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed. Kb. 30-35 perc. Ez fogja "tartani" a golyót/ nyalokát.
  7. Ha szükséges, a csokit újra felmelegítjük vízgőz felett és a golyókat megmártóztatjuk benne, immáron a beledugott pálca segítségével. Ezután a pálcákat hungarocellbe szúrjuk úgy, hogy ne dőljenek el. Ha mindegyik nyalókát bevontuk csokival, mehet a hűtőbe ismételten, ameddig megdermed rajta a csoki teljesen. (Én javaslom, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, ha nem fogyasztjuk el hamarabb :))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3567
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Ajánló

Mindenképpen ajánlom a nyalókapálcikákat, hiszen csak akkor lesz igazi cake popsunk :) A csokoládéhoz ne tegyünk olajat, jó sűrű kell legyen az olvasztott anyag. A meggyet alaposan csepegtessük le, a kezünkkel is paszírozzuk ki a levet belőle. Díszítsük kedvünk szerint, ennek már csak a képzeletünk szab határt :)

Receptkategóriák

Épp a minap gondoltam arra, hogy szeretném kipróbálni a cake pop-ot, azaz a tortanyalókát. Ez a receptverseny nagyon megtetszett, így arra gondoltam, annak megfelelően fogom elkészíteni a tortanyalókámat. Van még mit gyakorolni, de ugyebár gyakorlat teszi az embert mesterré :) Sajnos nekem nem volt itt nyalókapálcám és a környéken sem találtam egy boltban sem, így maradt a bon-bonos verzió, de az ízén ez mit sem változtat.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek