Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós-banános keksz

Mogyorós-banános keksz
Mogyorós-banános keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors ropogtatni való. Tulajdonképpen azért készült, mert volt egy banánom, amivel nem tudtam mit kezdeni, és egyébként is bekapcsoltam a sütőt. 21 db lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mogyoró felét durvára vágjuk. Az összes többi hozzávalóval dagasztógépben néhány perc alatt összedolgozzuk, 20 percre hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
  2. A lehűlt tésztából diónyi darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, villával szétnyomkodjuk kb. 5-6 mm vékony körré, közepébe egy szem mogyorót nyomunk.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 635
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

törökmogyorós keksz, gyors banános-mogyorós keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nefaria
nefaria Fri, 2014-03-14 10:28

Megkérdezhetem, hogy ez a keksz milyen állagú lesz? Egyszer készítettem zabpelyheset liszt nélkül, az ilyen gumis állagú lett, nem volt igazán jó, inkább ropogósat keresek.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-03-14 11:44

Ez ropogós volt. Akkor lesz gumis, ha túl sok banánt teszel bele és sokáig gyúrod.
Üdv: Évi néni

pik-pak
pik-pak Wed, 2014-03-05 14:25

Azt hittem, 10 év alatt az alapélelmiszerek közt már kellő ismeretséget szereztem, de itt igazán nagy meglepetés ért. Mi az a félfogós liszt?? Mennyire csereszabatos a teljes kiőrlésűvel? (Általában azzal sütök-főzök.) Egyébként nagyon szimpatikus a recept, tetszik a banán-mogyoró páros, szerintem hamarosan ki is fogom próbálni!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-03-06 14:56

A félfogós liszt a sima és rétesliszt keveréke. Tapasztalatom szerint kiválthatod teljes kiőrlésűvel is (szerintem a tönköly tökéletes), csak egy kicsit kevesebbet tegyél belőle, mert a korpás rész jobban megszívja magát és keményebb lesz. Üdv: Évi néni

345
törökmogyoró 10 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
rétesliszt 20 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
banán 1 közepes db
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 1 db
vaj 10 dkg
1 csipet