r
Nosalty Logó

Gluténmentes mogyoróvajas-csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
egy Panna
Gluténmentes mogyoróvajas-csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2154 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha nem kész mogyoróvajat használunk, a mogyorót krémes állagúra daráljuk a kávédarálóban. Eleinte porzó, száraz massza lesz, később összeáll egy kupacba a krém, ezért érdemes néha megállítani a darálót, és szétszedni a kupacot, a daráló falára felragadt masszát pedig lekaparni onnan.
  2. Egy tálban összekeverjük a mogyoróvajat, a tojásokat, a cukrot és a szódabikarbónát. Jól meg kell dolgozni, csukló-fárasztó munka.
  3. Apróra törjük a csokoládét, majd belekeverjük a masszába.
  4. Kibélelünk egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A kekszmasszát beletöltjük, szépen elsimítjuk, majd berakjuk az előmelegített sütőbe.
  5. A sütési idő változó, függ a keksz vastagságától és a sütő fajtájától. Először kissé megdagad, megpuffad, ilyenkor még puha, később kissé lelaposodik, megszikkad, megkeményedik. Mikor már nem folyós a tészta, ki lehet venni a sütőből, és fel lehet szeletelni. Így könnyebb lesz sütés után darabokra szedni. Az én ízlésemnek megfelelően akkor van kész, mikor szép fényes, kemény a teteje, de aki omlósabban, puhábban szereti, hamarabb is kiveheti a sütőből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2513
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egy Panna 6 recept

Eredetileg mogyoróvajat kért a recept, de én úgy döntöttem, hogy nem az üzleti változatot használom -amúgy sincs kedvem egy egész borkánnal beszerezni csak ezért-, hanem otthon ledarálom a sótlan földimogyorót a cél érdekében (nemrég mesélte egy kolléganőm, hogy biza ilyet is lehet csinálni, mert a mogyoró darálás közben olajos masszává áll össze - kávédaráló ideális hozzá, ha kicsi a daráló, érdemes 2 részletben készíteni a masszát). Kis kupacokat raktam a sütőpapírra, amiket el is egyengettem szépen, hogy aránylag lapos, kis, kerek kekszeket kapjak majd, de a lerben összefolytak. Ezért sütés közben, a vége felé, mikor már jól összeállt a tészta, de még aránylag lágy volt, szépen felszeleteltem, és úgy raktam vissza tovább sülni. Alig bírtam türtőztetni magam, olyan jó illata volt...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek