Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini grízes túrógombócok rebarbarás-epres öntettel

Mini grízes túrógombócok rebarbarás-epres öntettel
Mini grízes túrógombócok rebarbarás-epres öntettel
gyors recept | szponzorált tartalom
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrógombóc egy megunhatatlan klasszikus, amit mindenki szívesen készít és fogyaszt. Mi most epres-rebarbarás öntettel spékeltük meg a cuki kis grízes túrógombócainkat. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

a túrógombóc

az epres-rebarbarás öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót egy nagy tálba tesszük, és botmixerrel krémesítjük. Hozzáadunk 50 g vajat, két tojássárgáját, egy csipet sót, és alaposan elkeverjük.
  2. Jöhet hozzá a búzadara és a citromhéj. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan a túrós tésztához forgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük az öntetet. Az epret és a rebarbarát apróra vágjuk, hozzáadunk egy kevés cukrot, valamint egy deci vizet, és egy negyed óra alatt puhára főzzük.
  4. Amíg fő az öntet, egy kevés vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd félretesszük. Amikor megpuhult az eper, botmixerrel lepürésítjük az öntetet, majd azt is félretesszük.
  5. A túrós masszából kis, diónyi méretű gombócokat gyúrunk, melyeket lobogó, sós vízben, nagyjából 10 perc alatt készre főzünk.
  6. A megfőtt túrógombócokat meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában, majd porcukorral megszórva és az epres öntettel kísérve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrógömb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
tehéntúró 25 dkg
vaj 50 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
búzadara 4 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
vaj 25 g
zsemlemorzsa 10 dkg
eper 15 dkg
rebarbara 10 dkg
porcukor 2 ek
víz 1 dl