Nosalty Logó

Mini bagett Zolytól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini bagett Zolytól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2090 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1378 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 2090 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a 2 dl tejben, hozzáadjuk a kk cukrot és egy kis lisztet, meleg helyre tesszük. (Én egy kisebb lábosban forró vizet rakok, egy tányérral lefedem, és arra helyezem az élesztős tálat.)
  2. Kimérjük a többi hozzávalót, és egy tálba helyezzük.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi alapanyaghoz, és jól összegyúrjuk. Ha ragadna, lisztet lehet hozzá adni.
  4. 1 órára félrerakjuk pihentetni a lábosra, amelyben a forró víz van.
  5. 1 óra leteltével 8-ba vágjuk a tésztát, miután még egyszer meggyúrtuk.
  6. Baguette formákat készítünk, és egy kiolajozott sütőlapra helyezzük.
  7. 100 fokon 30 percig még kelesztjük, tojásfehérjével vagy vízzel megkenegetjük.
  8. 150 fokon 10 percig 180 fokon pedig újabb 10 percig sütjük, míg piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2965
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a péksüteményeket, és szeretek kísérletezni újabb és újabbakal. Ez vált be eddig a legjobban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem, minden utasítást betartva,de sajnos közel sem lett olyan,mint a képen. Száraz és kemény :/ Mit rontottam el?

Törölt felhasználó

Kedves Zarababa! Nem tudom mi lehetett a baj, mert én úgy írtam le ahogy akkor elkészítettem. A lisztet lehet variálni, mert az sem mindegy milyen márkájú és min?ség? lisztet választunk, attól is lehet rossz a végeredmény. Esetleg kevesebb egyéb lisztet használjunk a fehér mellé. A tészta ne legyen túl nyúlós sem túl kemény. Esetleg egy kis zsiradékot is lehet hozzá rakni, (olaj). nem szabad túl sütni sem. Sok múlik a süt?n is. Ki kell kísérletezni. Remélem segítségedre voltam. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok. Zoly

Törölt felhasználó

Nem adom fel! Kipróbálom ahogy ajánlottad ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek