r
Nosalty Logó

Juhtúrós-húsos makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sz Éva
Juhtúrós-húsos makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 573 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2286 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 573 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2286 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá, és összekeverjük.
  4. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  5. Gyakran kevergetve fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Egy kivajazott tűzálló tálba öntjük a makaróni felét, megszórjuk a juhtúró felével, és ráöntjük a darált húst.
  7. Ismét juhtúró következik, majd a maradék tészta.
  8. A tetejét bevonjuk tejföllel, és sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9896
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

A fénykép nem egy igazán jól sikerült kép. Finomabb, mint ahogy itt kinéz! Lehet, hogy jobb lett volna már a tányérba kiszedve készíteni a képet, de vendégeknek készült, és nem akartam akkor fotózgatni:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Juhtúrós-húsos makaróni
Sz Éva 19 recept

Ez a receptem is egy régi Fakanálból származik. Nagyon egyszerű és finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.