Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács mandula- és zöldbanán liszttel

Mézeskalács mandula- és zöldbanán liszttel
Mézeskalács mandula- és zöldbanán liszttel
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több reform mézeskalács recept elkészítésével próbálkoztam már, de egyik sem sikerült igazán jól. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy megpróbálom az eredeti, jól bevált receptemet picit megreformálni, hogy a szénhidrát mennyiségét csökkenteni tudjam a finomliszt és cukor kiiktatásával. Az eredmény az eredetire megszólalásig hasonlító, nagyon finom, rögtön puha mézeskalács lett. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A díszítéshez eritrittel felvert tojásfehérjét használtam. Ennek a változatnak sajnos enyhén mentolos mellékíze lett, talán más édesítővel jobban hasonlítana az eredetire. Ez még további kísérletezésre szorul. Persze, ha valaki tud egy tuti tippet, azt szívesen fogadom! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket összeforraljuk (mellette állva, mert gyorsan forr). A tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad.
  2. Közben egy tálban a tojást az édesítővel és a sóval habosra keverjük, kézi habverővel vagy fakanállal. Majd beleteszünk annyi mandulalisztet, amennyit felvesz.
  3. Ezután belekeverjük a langyosra hűlt mézes-vajas keveréket és a maradék mandulaliszttel elkevert szódabikarbónát is.
  4. Innentől már kézzel gyúrjuk a tésztát, és addig teszünk hozzá lisztet, amíg összeáll és már nem ragad a tészta. (Ehhez kb. 100 g zöldbanán liszt szükséges.)
  5. Ha elkészült a tésztánk, akkor fóliába csomagolva minimum 1-2 órára tegyük hűtőbe. (Elkészíthetjük előző nap is.)
  6. A hűtőből kivéve a tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  7. A kész mézeskalácsainkat sütőpapírra tesszük, és tojással megkenve, alacsony hőfokon megsütjük. Sütőtől függően kb. 150°C-on 10-12 perc alatt megsül.
  8. Melegen nagyon puha a mézes, ezért óvatosan kezeljük! Ebből a mennyiségből kb. 50 db mézeskalácsunk lesz. :)
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dorottyi

Mióta szakács: 2014.08.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács, szénhidrát csökkentett mézeskalács, zöldbanánlisztes mézeskalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorottyi
dorottyi / dorottyi Fri, 2015-12-11 16:35

Kedves Nosalty! Köszönöm szépen, hogy több, mint 3 hónap alatt sem sikerült aktiválni ezt a receptet! Érdekes ez a hozzáállás, legközelebb inkább nem ide töltöm fel a receptemet!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2015-12-13 21:54

Kedves Dorottyi!
Elnézésedet kérjük a hosszadalmas várakozási idő miatt! Sajnos az alapanyag adatbázisunkban nem szerepel a zöldbanán liszt, ez okozza a késlekedést. Dolgozunk a problémán, szeretnénk mielőbb aktiválni a receptedet!
Üdvözlettel:
Rehova Kata
NoSalty.hu

403
méz 80 g
mézeskalács fűszerkeverék 9 g
vaj 100 g
tojás 1 db
édesítőszer 80 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
mandulaliszt 100 g
zöldbanán liszt 100 g