r
Nosalty Logó

Mézeskalács figurák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács figurák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 5493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1027.6 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 5493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet langyosra melegítjük. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, amibe beletesszük a langyos mézet, és a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk. Egy puha ragacsos tésztát kapunk. Nejlonban hűtőbe tesszük, míg a tészta kicsit megszilárdul.
  2. A hűtőből egy darabot kivéve 3- 3,5 mm vékonyra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle.
  3. Olajjal kikent tepsibe teszük, a tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőbe teszük, megsütjük (folyamatosan figyeljük, hamar odaéghet!). Forrón azonnal átkenjük nyers tojásfehérjével, így lesz fényes!
  5. A díszítőkrémhez kézi habverővel kissé felverjük a 2 tojásfehérjét, majd apránként hozzászitáljuk a porcukrot folyamatos keverés mellett! Ha felemeljük a habverőt, és jégcsapszerűen lelóg a máz, akkor kész!
  6. Habzsákba vagy bármilyen házilag készítet díszítőbe tesszük.
  7. Majd kedvünk szerint díszítjük a formákat.
  8. Fém dobozba vagy üvegbe zárva 4-6 hét alatt megpuhul a szekrény tetején!
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7212
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly karácsonykor készítettem először 2 éves fiam segítségével! Nagyon sok lesz belőle, és nagyon finom, november elején készítettük, majd fémdobozba tettük karácsonyig! A recept Rama süteményeskönyvből van!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...