Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács Bettitől

Mézeskalács Bettitől
Mézeskalács Bettitől
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban sok mézeskalácsreceptet kipróbáltam, de egyik sem lett igazán puha (sőt ......), amióta ezt a receptet megkaptam, végre mindig finomra sikerül :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálba szitáljuk.
  2. A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, esetleg robotgéppel is összedolgozhatjuk.
  3. Hozzáadjuk a mézet, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát nem kapunk.
  4. Becsomagoljuk, és legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
  5. Süteménykiszúróval vágjunk ki különböző formákat, 180 fokon (gázsütőben 4-es fokozat) süssük kb. 10-12 percig. Akkor jó, amikor a széleinél már picit elkezd pirulni.
  6. A tetejét tojásfehérjével elkevert cukorral szoktam díszíteni. A képen látható mézeskalácsoknál dekortollat használtam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes keksz, mézes csillag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

255
finomliszt 180 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
gyömbérpor 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
vaj 70 g
akácméz 100 g
tojássárgája 1 db