Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács 9. (mogyorós)

Mézeskalács 9. (mogyorós)
Mézeskalács 9. (mogyorós)
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát sütés előtt megszórhatjuk apróra vágott mogyoróval vagy színes cukorgyöngyökkel. Ha a dobozba, amelyben tároljuk a süteményeket, egy szelet almát teszünk, egy pár nap alatt megpuhul a sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A mézeskalácshoz

A tészta megkenéshez

ajánlat

Tipp:
Ha a dobozba, amelyben tároljuk a süteményeket, egy szelet almát teszünk, pár nap alatt megpuhul a sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosban a mézet a cukorral, sóval, vajjal, zsírral és tejjel állandóan kavarva felmelegítjük, és megolvasztjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hűlni hagyjuk.
  2. A majdnem hideg masszához kézi mixerrel hozzákeverjük a citromaromát, a kardamomot és a fahéjat.

  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Ennek 1/3-át hozzákeverjük a mézes masszához. A többi lisztet a mogyoróval egy lisztezett munkalapon a tésztához gyúrjuk. Ha a tészta esetleg ragad, még egy kis lisztet adhatunk hozzá. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy időre hűtőbe tesszük.

  4. A tésztát adagonként lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.

  5. Az aprósüteményeket sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, és vékonyan megkenjük sűrített tejjel.

  6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.


  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 685
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós tésztájú mézeskalács, zsírral készült mézeskalács, mogyorós mézeskalács sűrített tejes mázzal, karácsonyi mézes-mogyorós aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1201
méz 250 g
cukor 125 g
1 csipet
vaj 65 g
disznózsír 65 g
tej 1 ek
citrom aroma 5 csepp
kardamom 1 tk
fahéj 1 tk
finomliszt 500 g
sütőpor 3 tk
törökmogyoró 30 g
sűrített tej 150 g