r
Nosalty Logó

Mézeskalács 9. (mogyorós)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mézeskalács 9. (mogyorós)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mézeskalácshoz

A tészta megkenéshez

Összesen 1201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mézeskalácshoz

A tészta megkenéshez

Összesen 4802 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mézeskalácshoz

A tészta megkenéshez

Összesen 399 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3804.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.5 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 4802 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 399 Kcal

Hozzávalók

A mézeskalácshoz

A tészta megkenéshez

Elkészítés

A mézeskalácshoz

  1. Egy lábosban a mézet a cukorral, sóval, vajjal, zsírral és tejjel állandóan kavarva felmelegítjük, és megolvasztjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hűlni hagyjuk.
  2. A majdnem hideg masszához kézi mixerrel hozzákeverjük a citromaromát, a kardamomot és a fahéjat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Ennek 1/3-át hozzákeverjük a mézes masszához. A többi lisztet a mogyoróval egy lisztezett munkalapon a tésztához gyúrjuk. Ha a tészta esetleg ragad, még egy kis lisztet adhatunk hozzá. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy időre hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát adagonként lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
  5. Az aprósüteményeket sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, és vékonyan megkenjük sűrített tejjel.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16186
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 19.

Ajánló

Tipp: Ha a dobozba, amelyben tároljuk a süteményeket, egy szelet almát teszünk, pár nap alatt megpuhul a sütemény.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tésztát sütés előtt megszórhatjuk apróra vágott mogyoróval vagy színes cukorgyöngyökkel. Ha a dobozba, amelyben tároljuk a süteményeket, egy szelet almát teszünk, egy pár nap alatt megpuhul a sütemény.

Hozzászólások

Hozzávalók

A mézeskalácshoz

A tészta megkenéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.