r
Nosalty Logó

Mézes puszedli csokoládéba mártva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Mézes puszedli csokoládéba mártva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2139 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 345 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2139 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a xilittel keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet, a tejfölt, az olvadt vajat és keverjük simára. Adjuk hozzá a fűszereket, és azzal is keverjük el. Szórjuk rá a lisztet, majd arra a szódabikarbónát és alaposan keverjük össze (ekkor ragacsos, nyúlós, nagyon lágy a tészta, ez így jó!).
  2. Tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni (megkeményedik és gyúrhatóvá válik).
  3. Ha letelt a pihentetés ideje, enyhén lisztes alapon gyúrjuk össze a tésztát és sodorjunk belőle kb. 5 cm átmérőjű hengert, melyet karikázzunk fel egyenlő (kb. 1,5-2 cm) széles darabokra.
  4. Formázzuk a tésztadarabokat félgömb alakúra, és helyezzük kivajazott tepsire egymástól legalább 1 cm távolságra (sütés közben megnövekednek).
  5. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és süssük meg a puszedliket.
  6. Ha teljesen kihűltek a puszedlik, lehet csokoládéba mártani, de önmagában is finom.
  7. Vízgőz fölött olvasszuk fel a vajat a csokoládéval, villa segítségével, egyesével mártsuk, forgassuk bele a puszedliket, majd rácsra kiszedve hagyjuk megdermedni a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19462
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Ajánló

- a fűszereket ízlés szerint lehet variálni - a formázáskor nyomhatunk a puszedlik közepébe aszalt gyümölcsöt  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézes puszedli csokoládéba mártva
Receptműves 119 recept

Az azonnal puha mézeskalácsfigurák újjászületése :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni,hogy mi az a xilit?

Receptműves

Kedves Tünde, a xilit egy természetes édesít? (a köznyelvben nyírfacukorként ismert, de jellemz?en kukoricarostból készül), el?nye, hogy jótékony hatású a szervezetre (többek között kalóriatartalma 40%-kal kisebb, mint a finomított cukoré, GI indexe alacsony: 7, lassan szívódik fel, vagyis nem dobja meg a vércukorszintet, nem károsítja a fogakat és még a légúti védelemben is hatékony, stb...). Az ára még sajnos magas, így helyettesít?ként tudom ajánlani a nyers nádcukrot (ez is finomítatlan, természetes, de kissé kedvez?bb árú). Üdv, Memi

Törölt felhasználó

Készen vannak, Sikerültek, Isteni finomak!:) Én lehet, hogy legközelebb kipróbálom, hogy milyen mogyorókrémes csoki kockával a közepén!:) Még annyi, hogy 1 tojást írsz, de az elkészítésnél 'tojások' van.. Én két adagnyit csináltam, úgyhogy így-is úgy is 2 ment volna bele, csak nem tudtam melyik lehet az elírás!:) Köszi a finom perceket!:)

Receptműves

Szia SütiManó, örülök, hogy ízlett, egészen hedonista verzió lesz a mogyorókrémes csoki kockával :-))) Köszönöm az észrevételt, az 1 db tojás az igaz ennél a mennyiségnél (az eredeti receptem háromszoros alapmennyiség? volt, ezért maradt a többesszám). Javítottam, köszi, kellemes ínyenckedést és készül?dést az ünnepekre :-) Memi

Törölt felhasználó

ah, my dear Mary , Look here! Do not be afraid, just a boy - but his face obvious rogue phase, <a href="http://www.salenorthfacejackets.net/">north face jackets on sale</a> the nature of their appearance have been exposed to, and while he has not shown the action, he immediately hanged, not to the village did a good thing? 'He pulled me under the chandelier. Mrs. Linton wearing glasses on the bridge of the nose, raised his hands scared. timid kids to climb recently, Isabella slurred speech to saying,' terrible thing! him go into the cellar bar, and my father and he stole my support just as tame pheasant telling his son that ah. not that he do, Edgar? ' Fox children - dog name."They are reviewing me, Katie came up, she heard the last words, laughed. Zhideng curious Edgar Linton, she is not stupid after all, had to recognize her, you know, they We saw in the church, although we rarely meet them elsewhere. 'Miss Earnshaw that is!' he whispered to his mother said, 'Look at fox bite into her children what her feet, blood flow is much more powerful it! '

Törölt felhasználó

Köszönöm a részletes válaszodat. Keresni fogom a boltokban,mert mindenképp szeretném kipróbálni a remélhet?leg finom sütidet. Békés Boldog Karácsonyt Neked és családodnak! Üdv:Tünde

Receptműves

Köszönöm, Nektek is áldott ünnepeket! :-) Memi

Törölt felhasználó

Az lenne a kérdésem, hogy ugyanilyen arányban teljes ki?rlés? rozslisztb?l vagy más fajta lisztb?l is elkészíthet?-e? Változtat e az ízén a rozsliszt? (Még nem sütöttem rozsliszttel, ezért nem tudom hogyan viselkedik pl sütés közben)

Receptműves

Kedves Szedi, teljes ki?rlés? rozslisztet 1:1 arányban nem javaslom ehhez a típusú süteményhez, mivel kissé "szorosabb" lesz, ezért kekszekben szoktam önmagában használni. Puha sütikbe önmagában a tk tönkölyt, a graham lisztet, a tk rozslisztet esetleg 1/3 arányban, keverve más lisztekkel ajánlom. Üdv, Memi

Törölt felhasználó

Kedves Receptm?ves! Nagyon fincsik ezek a kis sutik, legkozelebb dupla adagot fogok kesziteni az tuti. Azt szeretnem kerdezni, hogy Te hany percig sutod oket? En tuprobaztam es 15 percnel vettem ki a tepsit. Azert erdekel, mert egy hangyanyit szaraznak itelem meg a sutiket, es nem tudom, hogy a teljes kiorlesu liszt miatt, vagy a suto miatt (tudom, mindegyik mas). Esetleg van valami otleted? Koszi a valaszodat es a megosztott receptet is, bekerult a repertoarba :) Chococat

Receptműves

Kedves Chococat, én is tk lisztekkel dolgozom, de ezeken belül is lehet eltérés, a rozzsal kötöttebb, a tönköllyel lazább, így csak annyi ötletem van, hogy t?próbázz 10 perc után és így el tudod dönteni, kell-e még sütni (én 10-12 percig szoktam sütni). Nekem gázsüt?m van, lehet, hogy ha más típusú süt?vel dolgozol, az is befolyásolja. Ha bemártod csokiba, attól is puhul egy kicsit, de alapvet?en ez egy rögtön puha típusú süti :-) Remélem valamennyit tudtam segíteni, szép estét, Memi

Törölt felhasználó

Kedves Memi! Amikor a parom megkostolta, meglepett arccal megjegyezte, hogy "Ez mezespuszedli!" :) - ez nekem eleg is volt :) Arra jutottunk, hogy legkozelebb picit kisebbre fogom formazni oket es megtoltom valamivel. A mogyorokrem valoban istenien hangzik, de meg lekvaron vagy valamilyen csokikremen is gondolkodom. Esetleg probaltad mar? Lehet, hogy kifolyik, de tutira megprobalom, annyira izlett a tesztaja. Nagyon finom recepted, es vitathatatlan elonye, hogy rogton fogyaszthato. Tovabbi szep napot: Chococat

Receptműves

Nagyon kedves vagy, köszönöm. Eddig aszalt szilvával töltöttem, mesés volt... Az els?nél kirepedt a teteje, a második adagnál a betöltés és formázás után a tetején szúrtam egy pici lukat (húst?vel), addig, amíg elértem a töltelékig, így nem repedt szét a teteje. Nyugodtan kísérletezz vele :-) Kellemes napot Nektek is!

Törölt felhasználó

Koszi a tippet, akkor igy fogom megprobalni legkozelebb, mar alig varom! :) Szep napot!

Törölt felhasználó

Jelentem: Ez a kedvenc receptem!:) A legutóbb kis párnácskákat csináltam bel?le(olyan derelye-szer?eket :), csokis krémmel a közepén, hát mondhatom isteni lett!:) Nagyon szupi ez a recept, nagyon jó hogy csupa egészséges dolog kerül bele, kevés zsírmennyiség is elég hozzá és nagyon könny?, finom lesz a tészta!:) Ismét köszönöm! Nagyon frappás kis recept!:) Gratulálok hozzá! (u.i.:hogy kell a kedvenceim közé tenni? - vagy azt nem lehet? :)

Receptműves

Szia SütiManó, nagyon örülök, hogy ízlik, a csokis verzió is remekül hangzik :-) Receptkönyvbe a kép alatti gombbal lehet tenni. üdv, Memi

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom lett! A kisfiammal formákat is szaggattunk bel?le. Köszönöm a receptet! :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?