r
Nosalty Logó

Mézes puszedli csokoládéba mártva

Receptműves
Mézes puszedli csokoládéba mártva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

536
Kalória
12.2g
Fehérje
87.7g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
27.8g
Víz
65.9g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
37.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a xilittel keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet, a tejfölt, az olvadt vajat és keverjük simára. Adjuk hozzá a fűszereket, és azzal is keverjük el. Szórjuk rá a lisztet, majd arra a szódabikarbónát és alaposan keverjük össze (ekkor ragacsos, nyúlós, nagyon lágy a tészta, ez így jó!).
  2. Tegyük a tésztát a hűtőbe 1 órára pihenni (megkeményedik és gyúrhatóvá válik).
  3. Ha letelt a pihentetés ideje, enyhén lisztes alapon gyúrjuk össze a tésztát és sodorjunk belőle kb. 5 cm átmérőjű hengert, melyet karikázzunk fel egyenlő (kb. 1,5-2 cm) széles darabokra.
  4. Formázzuk a tésztadarabokat félgömb alakúra, és helyezzük kivajazott tepsire egymástól legalább 1 cm távolságra (sütés közben megnövekednek).
  5. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és süssük meg a puszedliket.
  6. Ha teljesen kihűltek a puszedlik, lehet csokoládéba mártani, de önmagában is finom.
  7. Vízgőz fölött olvasszuk fel a vajat a csokoládéval, villa segítségével, egyesével mártsuk, forgassuk bele a puszedliket, majd rácsra kiszedve hagyjuk megdermedni a csokoládét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az azonnal puha mézeskalácsfigurák újjászületése :-)

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Pihe-puha mézes puszedli

Az ízimádók karácsonyi kedvence a mézeskalács mellett biztosan ez a puszedli lesz. Fűszeres, puha és szívet melengető, szinte olyan, mint egy falat karácsony. Egyszerűen elkészíthető, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek