r
Nosalty Logó

Égetett cukros puszedlik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Égetett cukros puszedlik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukor felét egy edényben karamellizáljuk, mikor szép barna óvatosan felöntjük a vízzel, majd a cukor másik felét is hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg feloldódik a karamell, azután hűlni hagyjuk.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat, belemorzsoljuk a vajat.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáikat a már kihűlt karamellhez adjuk, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Közepesen lágy, kissé ragacsos tésztát kapunk.
  4. Apró golyókat formázunk belőle, kb. akkorákat, mint egy közepes dió, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket. 40 darab jött ki ebből a mennyiségből.
  5. Előmelegített sütőben, kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük, akkor jó, ha az aljuk barnás színű, még kissé puha az állaguk és a tetejük kissé repedezett (nem szabad túlsütni, mikor már szépen domborodnak, onnantól figyeljünk rájuk).
  6. A megsült puszedliket félretesszük hűlni.
  7. A tojások fehérjét vízgőz felett kissé felverjük, és apránként hozzáadjuk a kimért porcukrot, és a vaníliás cukrot. Fényes, sűrű cukormázat kapunk.
  8. Fogunk egy nagy edényt, és a puszedlik felét beletesszük, rákanalazzuk a cukormáz felét, a maradék puszedlik, és a maradék cukormáz. Összerázogatjuk, hogy szép márványos, maszatos mázat kapjanak a puszedlik (nekem kézzel is be kellett segíteni, hogy szépek legyenek, egyszerűen kézzel kevertem egyet rajta:))))
  9. Ha már mázasak, csinosak, akkor egyenként kirakjuk őket egy tálcára és megvárjuk, amíg kissé megszárad rajtuk a bevonat, utána zárható dobozba rakosgatjuk. Hetekig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9803
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept Dusha Csenge gyönyörűséges könyvéből származik, ez az első recept, amit elkészítettem belőle, tekintve hogy karácsonyi ajándék volt. Szeretném elmondani, hogy minden várakozásomat túlszárnyalta....!!!!!!!! :)))) A könyvecske is, és a nagyija puszedlije is, mindenkinek csak ajánlani tudom, szépséges, zamatos, illatos, és ami nem mellékes, szinte a "semmiből" tudtam ezt a csodát elkészíteni!!!    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 természetes talajtakaró a gazok ellen

Ha nem szeretnél vesződni a gaz irtásával, pláne nem vegyszerrel, akkor válaszd a természetes talajtakaró növények egyikét. Szemnek jóleső, zöld, praktikus és olcsó: íme, 4 talajtakaró növény, ami nem engedi felszínre törni a gazokat.