r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkemell Dark konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mézes-mustáros csirkemell Dark konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 444 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2580 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1776 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filéket hideg vízben megmossuk, és felkockázzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és pici olajon megpirítjuk.
  3. A csirkekockákat rátesszük a hagymára, és összeforgatjuk vele. Picit megpirítjuk a húst, míg nagyjából mindegyik kocka kifehéredik.
  4. Levesszük a tűzről, vagy a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és rácsorgatjuk a hagymás húsra a mézet és a mustárt, majd összekeverjük az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A mustár is elég intenzív ízű, ezért a borsot óvatosan adagoljuk! Célszerű óvatosan megkóstolni a levét, hogy nem fűszereztük-e túl vagy alul.
  5. Ha nincs elég leve, teszünk rá kb. 1 dl vizet, hogy a hús főni tudjon, majd lefedve főzzük addig, amíg a hús megpuhul.
  6. Ha a hús megfőtt, a levet besűrítjük egy kevés liszttel vagy más sűrítő anyaggal, és rászórunk egy kevés provence-i fűszerkeveréket, esetleg más zöldfűszert.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18515
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük ezeket a "trutyis" húsokat, ezért igyekszem mindig újabb ízeket kitalálni és kipróbálni.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...