r
Nosalty Logó

Japán gyömbéres csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Japán gyömbéres csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A díszítéshez

Összesen 455 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A díszítéshez

Összesen 910 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A díszítéshez

Összesen 131 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 455 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 910 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A díszítéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Vágjuk fel a csirkét falatnyi méretű darabokra. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, szakét, mézet és a gyömbért, majd adjuk hozzá a csirkét. Pácoljuk legalább 30 percig.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a pácléből kivett csirkét. Fontos, hogy a húsdarabkák közt legyen egy kis hely. Ha nem elég nagy a serpenyő, csináljuk adagonként. Erre a barna ropogós külső elérése miatt van szükség. Figyeljünk rá, hogy közepes hőfokon süssük. Ha túl nagy a hőfok, a hús hamar odaég a pác magas cukortartalma miatt, ha túl alacsony, akkor a húsban található víz eltávozik, és nem barnul meg a csirke.
  3. Ha az egyik oldalon megpirult a csirke, fordítsuk meg, és pirítsuk a másik oldalon. Ha kész, vegyük ki egy tányérra, és papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsiradékot.
  4. A maradék pácot tegyük a serpenyőbe, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, és forraljuk át. Tegyük bele a csirkét, és kevergessük, amíg a folyadék be nem sűrűsödik, és a húson egy szép fényes bevonat nem lesz.
  5. Tálaljuk rizzsel, díszítsük snidlinggel és szezámmaggal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 604
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 37631
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Japán gyömbéres csirke
dnbsoldiers 26 recept

Ez egy japán étel. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Megtalálható benne a japán konyha könnyedsége, harmóniája, különlegessége. A karamellizált méz egy kis füstösséget és édességet, a szójaszósz sósságot ad az ételnek. A gyömbér mindezt megdobja a különleges erős ízével. Így áll össze egy sós és édes közötti, egyensúlyos ízvilág.

Hozzávalók

A csirkéhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!