Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán gyömbéres csirke

Japán gyömbéres csirke
Japán gyömbéres csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy japán étel. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Megtalálható benne a japán konyha könnyedsége, harmóniája, különlegessége. A karamellizált méz egy kis füstösséget és édességet, a szójaszósz sósságot ad az ételnek. A gyömbér mindezt megdobja a különleges erős ízével. Így áll össze egy sós és édes közötti, egyensúlyos ízvilág.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a csirkét falatnyi méretű darabokra. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, szakét, mézet és a gyömbért, majd adjuk hozzá a csirkét. Pácoljuk legalább 30 percig.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a pácléből kivett csirkét. Fontos, hogy a húsdarabkák közt legyen egy kis hely. Ha nem elég nagy a serpenyő, csináljuk adagonként. Erre a barna ropogós külső elérése miatt van szükség. Figyeljünk rá, hogy közepes hőfokon süssük. Ha túl nagy a hőfok, a hús hamar odaég a pác magas cukortartalma miatt, ha túl alacsony, akkor a húsban található víz eltávozik, és nem barnul meg a csirke.
  3. Ha az egyik oldalon megpirult a csirke, fordítsuk meg, és pirítsuk a másik oldalon. Ha kész, vegyük ki egy tányérra, és papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsiradékot.
  4. A maradék pácot tegyük a serpenyőbe, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, és forraljuk át. Tegyük bele a csirkét, és kevergessük, amíg a folyadék be nem sűrűsödik, és a húson egy szép fényes bevonat nem lesz.
  5. Tálaljuk rizzsel, díszítsük snidlinggel és szezámmaggal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 326
elküldve: 9
receptkönyvben: 636
elkészítve: 35/41
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán csirke, pácolt csirkemell, mézes-szójaszósz csirkecomb

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Körtevirág
Körtevirág Sat, 2015-01-24 17:14

Ez az étel nagy sikert aratott nálunk, máskor is el fogom készíteni. Valamilyen kínai pálinka volt itthon, azt tettem a pácba, így is nagyon finom lett. Köszönjük a receptet! :)

navid
navid Mon, 2014-06-09 12:55

nagyon finom lett, egyszerű elkészíteni, mindenkinek ajánlom!

navid
navid Mon, 2014-05-26 21:21

Szia, klassz a recept, a szaké mivel helyettesíthető?

üdv

I.

dnbsoldier
dnbsoldiers / dnbsoldier Mon, 2014-06-09 14:17

Szia. Esetleg kínai rizsborral, ami direkt főzésre van. A szakéval ellentétben, magában nem túl finom, de az ételekben jó. Pár száz forintért lehet kapni ázsiai boltokban.

jano0107
jano0107 Wed, 2014-05-28 16:28

Szia
Én ízesítés nélküli vodkát szoktam tenni rá, de csak rendes minőségűvel.
akkor meg már megéri beruházni egy üveg Sakéra :)

455
csirkecomb 60 dkg
szójaszósz 2 ek
szaké 20 ml
méz 2 ek
gyömbér 1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
snidling 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál