r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Mézes-mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1672 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2081 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 418 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 1672 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát.
  2. A sárgarépát és a zellert vékony csíkokra vágjuk, és rádobjuk a hagymára. Hozzáadunk egy csipet sót, hogy gyorsabban puhuljon, és pár percig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik.
  3. Ezután mehet hozzá a csíkokra vágott hús, amit addig pirítunk, amíg egy kis színt nem kap. Hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, aztán mehet bele egy kis chili is, és elkavarjuk benne.
  4. Felöntjük az egészet tejszínnel, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt (én háromfélét használok, angolt, dijonit és magosat), majd a mézet.
  5. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul, és jó sűrű lesz a szaft.
  6. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, és a tetejére szórhatunk egy kis friss petrezselymet is.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1249
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 48145
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 23.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Az egyik első recept, amit anno meg tudtam csinálni önállóan. Azóta mondjuk csiszolgattam rajta kicsit, de persze megmaradt egy végtelenül egyszerű receptnek, amit azóta is imádok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...