Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-szójás csirke

Mézes-szójás csirke
Mézes-szójás csirke
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levesben főtt csirkehús tuningolására elég sok remek módszer van, de egy pikáns és szaftos mézes mázzal nem lőhetünk mellé. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a szószt, amiben sütni fogjuk a csirkét. Keverjük össze a szóját, az olívát, a mézet, a szezámot, a vékonyra szeletelt (vagy összenyomott) fokhagymát a fűszerekkel.
  2. Tegyük a tepsibe a már megfőtt csirkemelleket, és kenjük meg őket a szósszal, majd a maradékot is öntsük melléjük.
  3. Tegyük őket 200 fokra előmelegített sütőbe, majd takarjuk le egy alufóliával vagy sütőpapírral, és süssük így fél órát. Ha letelt a fél óra, vegyük le róla az alufóliát, és süssük a csirkék mindkét oldalát további 10-10 percig.
  4. Tegyük salátaágyra a csirkéket, és használjuk fel a tepsiben maradt sült szószmaradékot is: keverjük össze 1 dl tejföllel, és kínáljuk a csirke mellé.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1135 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójaszószos csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2020-04-07 09:35

"Kedves Szakácsunk!"
A Nosalty receptje.
Jót mosolyogtam.
(Egyébként igen ötletes recept, üdvözlet az ismeretlen szakácsnak.)

604
csirkemell filé 50 dkg
szójaszósz 3 ek
olívaolaj 2 ek
szezámmag 3 ek
méz 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
bors 1 csipet
chili 1 csipet
1 tk
tejföl 1 dl