r
Nosalty Logó

Mézes mákosguba kalácstésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mézes mákosguba kalácstésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kalácshoz

A gubához

Összesen 1632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kalácshoz

A gubához

Összesen 6527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kalácshoz

A gubához

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8403.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    3951 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2491 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    909.5 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1552 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 6527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A gubához

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kalács tésztáját összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük, majd sütőben 25 perc alatt megsütjük 2 db reformkenyér formában.
  2. A tejet az olvasztott margarinnal, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a vaníliával langyosítjuk, összekeverjük.
  3. A megsült kalácsot felszeleteljük, a szeleteket belemártjuk a vaníliás tejbe, hogy az teljesen átigya, majd kivajzott tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy minden szeletet megszórunk a fahéjas-szegfűszeges-cukros mákkal, majd arra mézet csurgatunk.
  4. A megmaradt tojásfehérjéket habbá verjük, kis cukrot és citromlevet keverünk a habba, és a sütemény tetejét befedjük vele.
  5. Sütőben megsütjük, hogy a teteje szépen megbarnuljon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25x15
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3627
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes mákosguba kalácstésztából
Évi néni 1830 recept

Ezzel kezdtem a szülinapomat, mielőtt a munkába siettem volna.

Hozzávalók

A kalácshoz

A gubához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!