r
Nosalty Logó

Mézes mákosguba kalácstésztából

Évi néni
Mézes mákosguba kalácstésztából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kalácshoz

A gubához

1632
Kalória
37.5g
Fehérje
227.4g
Szénhidrát
62.9g
Zsír
129.5g
Víz
125.8g
Koleszterin
12g
Élelmi rost
101.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kalácshoz

A gubához

Összesen 1632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kalácshoz

A gubához

Összesen 6527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kalácshoz

A gubához

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8403.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    3951 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    2491 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    909.5 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1552 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 6527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kalács tésztáját összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük, majd sütőben 25 perc alatt megsütjük 2 db reformkenyér formában.
  2. A tejet az olvasztott margarinnal, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a vaníliával langyosítjuk, összekeverjük.
  3. A megsült kalácsot felszeleteljük, a szeleteket belemártjuk a vaníliás tejbe, hogy az teljesen átigya, majd kivajzott tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy minden szeletet megszórunk a fahéjas-szegfűszeges-cukros mákkal, majd arra mézet csurgatunk.
  4. A megmaradt tojásfehérjéket habbá verjük, kis cukrot és citromlevet keverünk a habba, és a sütemény tetejét befedjük vele.
  5. Sütőben megsütjük, hogy a teteje szépen megbarnuljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25x15

Ezzel kezdtem a szülinapomat, mielőtt a munkába siettem volna.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek