Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes kuglóf Klaudiától

Mézes kuglóf Klaudiától
Mézes kuglóf Klaudiától
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen illatozó és omlós, szivacsos sütemény, igazi karácsonyi hangulatot varázsol konyhánkba. Aki nem kedveli a mazsolás-fahéjas változatot, az bátran elkészítheti darabolt dióval vagy egyéb aszalt gyümölcsfélékkel.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A szóráshoz

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgéppel csomómentesre keverjük a hozzávalókat, a mazsola csak legvégül kerül a masszához.
  2. Zsírozott és lisztezett kuglófformába öntjük, előmelegített sütőben sütjük (alsó rácson) 20 percig 180ºC-on, majd további 15 percig 160ºC-on sütjük (vagy 150 fokon sütőnktől függően, ne égjen meg a kuglóf teteje).
  3. Kivesszük  a sütőformából, és még melegen meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 737
elküldve: 7
receptkönyvben: 119
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Klaudia

Mióta szakács: 2012.09.10.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi kuglóf, mézes sütemény, mézes-fahéjas kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
tojás 2 db
méz 3 ek
cukor 18 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
fahéj 1 késhegynyi
mazsola 1 marék
porcukor 1 ek
sertészsír 1 ek
finomliszt 2 evőkanál