r
Nosalty Logó

Céklás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mignon
Céklás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 5502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4958.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.3 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 5502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A meghámozott és feldarabolt céklát ételpárolóba tesszük kb. 15 percre.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. (légkeveréssel)
  3. A puha céklát összebotmixerezzük az olajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. Keverőtálba öntjük a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és az átszitált kakaóport.
  5. Hozzáadjuk a céklás keveréket és rugós fejű kézi habverővel simára dolgozzuk.
  6. 2,5 literes kuglófformába öntjük (ha nem szilikonosat használunk, akkor előtte vajazzuk és lisztezzük ki!) és 45-50 percig sütjük.
  7. Pár perc pihentetés után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, tálalás előtt kakaóval és porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13765
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Ajánló

Reggelire egy bögre kakaóhoz! Megjegyzés: A fotón egy kisebb formában (1,2 l-es) sült kuglóf látható, de a hozzávalókat az eredeti recept szerint adtam meg, ami 2,5 l-es formát vesz alapul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Meghökkentő párosítás! De mindenkinek ízlik és csak találgatják, mitől olyan pompás a tészta." - így harangozta be a receptet az Ínyenc magazin. Naná, hogy felkeltette az érdeklődésemet és csak megerősíteni tudom az ígérteket!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek