Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás kuglóf

Céklás kuglóf
Céklás kuglóf
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Meghökkentő párosítás! De mindenkinek ízlik és csak találgatják, mitől olyan pompás a tészta." - így harangozta be a receptet az Ínyenc magazin. Naná, hogy felkeltette az érdeklődésemet és csak megerősíteni tudom az ígérteket!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A szóráshoz

ajánlat

Reggelire egy bögre kakaóhoz!
Megjegyzés:
A fotón egy kisebb formában (1,2 l-es) sült kuglóf látható, de a hozzávalókat az eredeti recept szerint adtam meg, ami 2,5 l-es formát vesz alapul.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott és feldarabolt céklát ételpárolóba tesszük kb. 15 percre.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. (légkeveréssel)
  3. A puha céklát összebotmixerezzük az olajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. Keverőtálba öntjük a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és az átszitált kakaóport.
  5. Hozzáadjuk a céklás keveréket és rugós fejű kézi habverővel simára dolgozzuk.
  6. 2,5 literes kuglófformába öntjük (ha nem szilikonosat használunk, akkor előtte vajazzuk és lisztezzük ki!) és 45-50 percig sütjük.
  7. Pár perc pihentetés után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, tálalás előtt kakaóval és porcukorral díszítjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 305
elküldve: 3
receptkönyvben: 247
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

céklás-kakaós kuglóf

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Osli
Osli / Osli Thu, 2013-02-07 19:31

Nagyon fini lett. Én a cukrot elfeleztem és muffin formában sütöttem ki, mert egy buliba viszem holnap. De muszáj volt megkóstolni :)

mignon
Mignon / mignon Thu, 2013-02-07 21:40

Kedves Osli!
Remélem mindenkinek ízleni fog, nem egy szokványos süti! Ne áruld el miből van, próbálják kitalálni! :)))
Jó bulizást, szia:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Wed, 2011-03-16 11:12

A kakaópor és liszt győzedelmeskedik a lila szín felett.... belülről is olyan, mint itt a fotón a külseje (inkább barnás).
De azért ugye elkészíted? :)
Üdv:
Mignon

bobemarjai
bobemarjai Thu, 2011-03-24 17:29

lecsökkentem a lisztet és a kakaóport, és igen már tervezgetem :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-15 22:37

Hello, ez a süti belül lila lesz? nagyon szeretnék olyat sütni :)

Zebrabara
Zebrabara Tue, 2011-02-15 20:56

Kedves Mignon!

Megsütöttem ezt az izgalmasságot, és már nem bánom, hogy elfelejtettem felezni az adagot. Igazán különleges ízvilágú sütemény.

Negyedével kevesebb cukrot tettem bele, cserébe egy fél tábla apróra vágott étcsokit kevertem hozzá, nem rontotta el. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-02 20:38

Köszi a feltöltést! :-) Én muffin-papírban sütöttem meg és isteni lett :)

687
cékla 40 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tojás 5 db
finomliszt 28 dkg
sütőpor 3 tk
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
cukor 38 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál