r
Nosalty Logó

Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából

Évi néni
Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

611
Kalória
10.9g
Fehérje
88.8g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
20.6g
Víz
71.1g
Koleszterin
6.9g
Rost
37.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 7305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6554.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1200 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 7305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kivesszük, négy részre osztjuk, téglalap alakúra (39x33 cm), vékonyra (2 mm) nyújtjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt megsütjük a lapokat egymás után. A lapokat félretesszük kihűlni.

Krém

  1. A tejből 6 dl-nyit felforralunk a vaníliák kikapart magjaival.
  2. A maradék két dl-ben elkeverjük a cukrot és a pudingport, és a forró tejbe keverjük, addig kevergetve, míg besűrűsödik.
  3. A pudingot kihűtjük, majd robotgéppel homogénre kikeverjük a 20 dkg szobahőmérsékletű vajjal.
  4. Egy nagy tálcán vagy a tepsiben, ahol a lapok sültek leterítjük az egyik megsült lapot, és a vajas puding felét egyenletesen elterítjük rajta, majd újabb lappal lefedjük.

Lekvár

  1. A második lapon egyenletesen elkenjük a szilvalekvárt, és a harmadik lappal lefedjük.
  2. A harmadik lap tetejére kerül a csokipuding másik fele, amit szintén egyenletesen elsimítunk rajta, és lefedjük a negyedik lappal.

Tetejére

  1. Vízgőz felett megolvasztunk 20 dkg étcsokoládét.
  2. Elkeverjük 2 ek szőlőmagolajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a negyedik lap tetején.
  3. Hűtőbe tesszük dermedni, összeérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

A hagyományos formában már elkészítettem ezt az édességet, így gondoltam, most más ízben is sütök egyet. Az alábbi recept ízvilága tökéletes a karácsonyi asztalon. 

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...