r
Nosalty Logó

Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából

Évi néni
Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

611
Kalória
10.9g
Fehérje
88.8g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
20.6g
Víz
71.1g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
37.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 7305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6554.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1200 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 7305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kivesszük, négy részre osztjuk, téglalap alakúra (39x33 cm), vékonyra (2 mm) nyújtjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt megsütjük a lapokat egymás után. A lapokat félretesszük kihűlni.

Krém

  1. A tejből 6 dl-nyit felforralunk a vaníliák kikapart magjaival.
  2. A maradék két dl-ben elkeverjük a cukrot és a pudingport, és a forró tejbe keverjük, addig kevergetve, míg besűrűsödik.
  3. A pudingot kihűtjük, majd robotgéppel homogénre kikeverjük a 20 dkg szobahőmérsékletű vajjal.
  4. Egy nagy tálcán vagy a tepsiben, ahol a lapok sültek leterítjük az egyik megsült lapot, és a vajas puding felét egyenletesen elterítjük rajta, majd újabb lappal lefedjük.

Lekvár

  1. A második lapon egyenletesen elkenjük a szilvalekvárt, és a harmadik lappal lefedjük.
  2. A harmadik lap tetejére kerül a csokipuding másik fele, amit szintén egyenletesen elsimítunk rajta, és lefedjük a negyedik lappal.

Tetejére

  1. Vízgőz felett megolvasztunk 20 dkg étcsokoládét.
  2. Elkeverjük 2 ek szőlőmagolajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a negyedik lap tetején.
  3. Hűtőbe tesszük dermedni, összeérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

A hagyományos formában már elkészítettem ezt az édességet, így gondoltam, most más ízben is sütök egyet. Az alábbi recept ízvilága tökéletes a karácsonyi asztalon. 

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek