r
Nosalty Logó

Mézes - fahéjas süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Mézes - fahéjas süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7304.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cukor
    635 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 7376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vaníliás cukorral, a sütőporral és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, citromhéjat, fahéjatés jól kikeverjük.
  2. Majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és a tejet, és folyamatossan keverjük, hogy ne legyen csomós. Ha ez megvan, akkor kiolajozott és lisztezett tepsiben megsütjük.
  3. Megcsináljuk a krémet. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  4. A tejet a liszttel összekeverjük, majd felfuttatjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen csomós lehet.)
  5. Majd ha egy kicsit meghűlt, akkor hozzáadjuk a cukros vajhoz a lisztes tejet, jól eldolgozzuk, majd jöhet a tejszín és a zselatinfix, és kikeverjük.
  6. Ha meghűlt a piskóta akkor kettévágjuk és megkenjük a belsejét, majd úgy 5 percre a hűtőbe tesszük, majd ha kivettük, akkor ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10560
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Jön a karácsony, tehát méz, és fahéj illat a levegőben!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...