Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói tüzes húsgombócok

Mexikói tüzes húsgombócok
Mexikói tüzes húsgombócok
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet kedvenc szakácskönyvemből, az "Egymillió menü"-ből lestem.

hozzávalók / 2 adag

A húsgombóchoz

A mexikói salátához

A tüzes mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott chilivel, a zúzott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Fél órára félretesszük.
  2. A fűszerezett húsból olajos kézzel kis gombócokat formálunk, majd rátekerjük a füstölt bacont, amit fogvájóval rögzítünk. A baconos gombócokat tűzálló tálba helyezzük, és tetetejüket előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  3. Amíg sül a hús, elkészítjük a salátát és a mártást.
  4. A lilahagymát és a kaliforniai paprikát jó apróra szeleteljük, és a többi hozzávalóval együtt salátástálba tesszük.
  5. A chilipaprikát, a metélőhagymát és a rozmaringot szintén nagyon apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a ketchuphoz adjuk, jól elkeverjük.
  6. A húsgombócokat a salátával együtt tálaljuk, a mártást külön tálkában szervírozzuk!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 992
elküldve: 4
receptkönyvben: 360
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis húsgombóc mexikói salátával - tüzes mártással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1974
csirkemell filé 500 g
bacon 200 g
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
petrezselyem 4 szál
tojás 1 db
zsemlemorzsa 3 ek
1 tk
bors 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
csemegekukorica 285 g
vörösbab 40 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fehérborecet 2 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ketchup 200 ml
chili 2 db
snidling 1 csokor
rozmaring 1 szál
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint