r
Nosalty Logó

Majorannás zöldborsóleves csipetkével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A'la Atya
Majorannás zöldborsóleves csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leves

A házi csipetke

Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leves

A házi csipetke

Összesen 1698 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leves

A házi csipetke

Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    850 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 284 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9266.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    7231 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    5098 micro
  • β-karotin
    16206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    19244 micro
Összesen 1698 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

A leves

A házi csipetke

Elkészítés

A leves

  1. A vajat egy nagyobb lábasba tesszük. Amíg felforrósodik a lángon, apróra vágjuk a vöröshagymát, majd a vajra dobjuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 15 percet.
  2. Ezt követően az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk, de ekkor már fedő nélkül pároljuk néhány percig.
  3. Ezután a felkarikázott, vagy kockázott répákat és a borsót is rádobjuk, majd további 3-4 percig pirítjuk erős tűzön. Rászórjuk a majoránnát, a lisztet, és gyakori kevergetés mellett 1-2 percet pirítjuk.
  4. Ezután felöntjük hideg vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a leveskockákat, sózzuk. Felforraljuk, és 80 percen át főzzük lassú tűzön. Ügyeljünk a felforralásnál, mert a lisztes "rántás" miatt szeret kifutni.
  5. Az idő elteltével kóstoljuk meg, ízesítsük sóval, ha szükséges, és tegyük bele a megszikkadt csipetkét és az apróra vágott petrezselymet. Főzzük így további 15 percig, majd forrón tálaljuk.

A házi csipetke

  1. A tojást és a sót annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. Keményebb tésztát kell kapnunk, melyet tálcára csipegetünk.
  2. Hagyjuk szikkadni, és a tészta adag felét főzzük az elkészült borsólevesbe. Főzési ideje kb. 15 perc.
  3. A kimaradt csipetkét tegyük száraz helyre, és később használjuk fel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1536
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Számtalan borsóleves receptet próbáltam már ki, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésemet. Ebből kifolyólag addig próbálkoztam, míg sikerült megalkotni ezt a fenséges, tavaszias borsólevest. Próbáljuk ki bátran! Jó főzést, jó étvágyat!

Hozzávalók

A leves

A házi csipetke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!