r
Nosalty Logó

Mentás sárgabarack fagylalt

NS
Mentás sárgabarack fagylalt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

250
Kalória
3.8g
Fehérje
23.5g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
161.4g
Víz
59.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
21.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5213 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1001 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk.
  2. A mentával együtt leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, néhány csepp citromlevet és a tejszínt.
  3. Jól összekeverjük, és végül fagyigépben megfagyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Igazi kényeztetés a hőségben. A menta igazán jó, friss ízt ad neki.

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...