r
Nosalty Logó

Mentás csicseriborsó-saláta

NS
Mentás csicseriborsó-saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

699
Kalória
35.1g
Fehérje
120.6g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
380.8g
Víz
-
Koleszterin
30.3g
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    913 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    761.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1826 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1950 micro
Összesen 1400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk nagyon apró darabokra a fokhagymát, egy kevés olívaolajon süssük üvegesre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra. Öntsük le a csicseriborsóról a folyadékot, mossuk le hideg vízzel, s hagyjuk lecsöpögni. Csavarjuk ki a citrom levét. Adjuk a fokhagymás olajhoz a gyömbért, a csicseriborsót, kb. 3ek citromlevet és 4ek enyhe olívaolajat. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt feketeborssal és egy csipet cukorral. Kavarjuk el jól, s hűvös helyen 2 órán át hagyjuk állni.
  2. A zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 3-4cm-es darabokra, s forró sós vízben főzzük 6-8 percig. Öntsük le róla a vizet, majd azonnal dobjuk jeges vízbe a babot. Miután lehűlt a zöldbab, szűrjük le róla a vizet, s alaposan csöpögtessük le.
  3. Tálalás előtt vágjuk vékony csíkokra a lilahagymát. A paradicsomot magozzuk ki, s a húsát vágjuk 1x1cm-es kockákra. A mentát mossuk meg, csipegessük le a leveleit, s vágjuk apróra. Kavarjunk el minden összetevőt egy nagy tálban. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

Egy üdítően más saláta a menta frisseségével és a lilahagyma fűszerességével.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.