r
Nosalty Logó

Mentás csicseriborsó-saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mentás csicseriborsó-saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    913 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 699 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1826 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1950 micro
Összesen 1400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk nagyon apró darabokra a fokhagymát, egy kevés olívaolajon süssük üvegesre, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra. Öntsük le a csicseriborsóról a folyadékot, mossuk le hideg vízzel, s hagyjuk lecsöpögni. Csavarjuk ki a citrom levét. Adjuk a fokhagymás olajhoz a gyömbért, a csicseriborsót, kb. 3ek citromlevet és 4ek enyhe olívaolajat. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt feketeborssal és egy csipet cukorral. Kavarjuk el jól, s hűvös helyen 2 órán át hagyjuk állni.
  2. A zöldbabot tisztítsuk meg, vágjuk 3-4cm-es darabokra, s forró sós vízben főzzük 6-8 percig. Öntsük le róla a vizet, majd azonnal dobjuk jeges vízbe a babot. Miután lehűlt a zöldbab, szűrjük le róla a vizet, s alaposan csöpögtessük le.
  3. Tálalás előtt vágjuk vékony csíkokra a lilahagymát. A paradicsomot magozzuk ki, s a húsát vágjuk 1x1cm-es kockákra. A mentát mossuk meg, csipegessük le a leveleit, s vágjuk apróra. Kavarjunk el minden összetevőt egy nagy tálban. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 33751
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 15.

Receptkategóriák

Egy üdítően más saláta a menta frisseségével és a lilahagyma fűszerességével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek