r
Nosalty Logó

Mennyei tojásrántotta pirítóson, gombával

Dave
Mennyei tojásrántotta pirítóson, gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

474
Kalória
22.7g
Fehérje
34g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
261.7g
Víz
387.7g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1046.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    1272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4955 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2624 micro
Összesen 1895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat tisztítsuk meg.
  2. Egy serpenyőt előmelegítünk az olívaolajjal, majd beletesszük az apró kockára vágott hagymát , a kakukkfüvet, a félbevágott fokhagymát és a gombákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig pirítjuk, amíg a gombák aranybarnák nem lesznek.
  3. Ezután egy tálra tett konyhai papírtörlőre borítjuk a gombákat, a fokhagymát kivesszük, és melegen tartjuk őket.
  4. Egy magas serpenyőbe vagy akár fazékba feltörjük a tojásokat, és beletesszük a vaj felét. Fontos, hogy ne verjük fel a tojásokat előre!
  5. Tegyük fel melegedni, miközben egy spatulával/fakanállal folyamatosan keverjük.
  6. A tojásoknak krémesnek, puhának és kicsit darabosnak kell lenniük. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor hirtelen elkezd összeállni a tojás, félretesszük a serpenyőt, miközben folyamatosan keverjük a rántottánkat, és amikor "lenyugodott", rakjuk vissza ismét melegedni.
  7. Amikor a tojás már majdnem kész, rakjuk bele a vaj másik felét, és keverjük el.
  8. Mikor teljesen kész, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a creme fraiche-t, ízesítjük sóval, borssal, majd az apróra vágott metélőhagymát tesszük bele, és jól elkeverjük.
  9. Tálaljuk: a pirítósra tegyük rá a rántottát és arra a pirított gombát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gordon Ramsay egyik receptje alapján készítettem el ezt a hihetetlenül finom ételt. Kicsit talán tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos rántottát, de miután az ember rájött a nyitjára, nem is akarja másképpen elkészíteni. A jövőben én is csak így fogom!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek