Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyzselé palacsintakísérőnek

Meggyzselé palacsintakísérőnek
Meggyzselé palacsintakísérőnek
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk túrós palcsintához készült, de lehet gyümölcstortához is használni. A maradékot egy kis üvegbe tettem, és teljesen keményre zselésedett. Így már vajas pirítosra fog kerülni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  vízzel és a cukorral szirupot főzünk, beledobjuk a szegfűszeget, a zöldségpucolóval levágott citromhéjat, a fahéjat,  és beletesszük jelen esetben a mélyhűtőből kivett és félig kiengedett meggyet, majd a citrom levét is.
  2. Forrástól kb. 5-7 percig főzzük, ekkor hozzákeverjük a zseléfixet, amivel csak összeforraljuk. Ha szükséges, lehabozzuk.
  3. A tűzről levéve hűvös helyre rakjuk, és alkalmankénti kevergetéssel lehűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 382
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes zselé, gyümölcszselé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilveee
Szilveee / Szilveee Mon, 2011-04-11 22:14

Jaj, hétvégén csináltam egy meggyszószt, raktam bele szegfűszeget, mire a végén megtaláltam...már a frász kerülgetett, 10 percig kutathattam utána kb : D Legközelebb én biztos őröltet teszek bele
Amúgy jó a recept, biztos nagyon fini : )

bokine
bokine / bokine Tue, 2011-04-12 15:25

Ennél a receptnél a szirup összefőzése után leszűrheted a szegfűszeget és akkor nem kell horgászni:)) Üdv: Erika

keXi
keX / keXi Mon, 2011-04-11 16:48

  Hmm, pont most készült nálunk is, csak mákos palacsintához.
Mi meggybefőttből csináltuk, amit étkezési keményítővel sűrítettünk.
Most már megvan az ötlet hogy mi legyen a maradékkal :)

294
meggy 80 dkg
cukor 20 dkg
víz 6 dl
szegfűszeg 4 db
fahéj 0.5 kk
citrom 0.5 db
zselatinfix 1 csomag