Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-vaníliás piskóta

Meggyes-vaníliás piskóta
Meggyes-vaníliás piskóta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt még maradék meggybefőtt a hűtőben, gondoltam valamire felhasználom. Puha, krémes és finom lett a sütike!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk,  majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. 
  3. Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük és megsütjük (tűpróba!).
  4. A vaníliapudingot megfőzzük.
  5. Ha kész a piskóta és meghűlt, akkor középen kettévágjuk, majd a meggyszemeket elszórjuk rajta és egy kis meggylével meglocsoljuk, majd ráöntjük a vaníliapudingot. (Az a jó, ha levehető oldala van a formának, mert a kettévágás után vissza lehet tenni, és nem folyik ki a krém!) Rátesszük a tetejét, és azt is egy kis meggylével meglocsoljuk.
  6. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a meggylevet és tovább keverjük, majd a zselatinfixet és azt is elkeverjük.
  7. Megcsináljuk a tortazselét és azt is hozzáöntjük. Az egészet jól kikeverjük, majd ráöntjük a piskóta tetejére.
  8. Dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 367
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes-pudingos, vaníliapudingos-meggyes piskóta, pudingos piskóta meggyel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2012-05-10 10:59

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.09. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

579
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggybefőtt 170 g
habtejszín 2 dl
meggylé 2 dl
zselatinfix 1 csomag
tortazselé 1 csomag