r
Nosalty Logó

Meggyes-vaníliás piskóta

Kiss Móni
Meggyes-vaníliás piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

579
Kalória
15.3g
Fehérje
70.5g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
92.7g
Víz
333.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
21.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4925.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1210 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    370.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 2308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük és megsütjük (tűpróba!).
  4. A vaníliapudingot megfőzzük.
  5. Ha kész a piskóta és meghűlt, akkor középen kettévágjuk, majd a meggyszemeket elszórjuk rajta és egy kis meggylével meglocsoljuk, majd ráöntjük a vaníliapudingot. (Az a jó, ha levehető oldala van a formának, mert a kettévágás után vissza lehet tenni, és nem folyik ki a krém!) Rátesszük a tetejét, és azt is egy kis meggylével meglocsoljuk.
  6. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a meggylevet és tovább keverjük, majd a zselatinfixet és azt is elkeverjük.
  7. Megcsináljuk a tortazselét és azt is hozzáöntjük. Az egészet jól kikeverjük, majd ráöntjük a piskóta tetejére.
  8. Dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Volt még maradék meggybefőtt a hűtőben, gondoltam valamire felhasználom. Puha, krémes és finom lett a sütike!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...