Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás torony

Málnás torony
Málnás torony
80 perc / előkészület: 70 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete: Dr. Oetker - Könnyű gyümölcstorták. Ott ribizlivel volt készítve, de a málnával is finom volt.

hozzávalók / 6 adag

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatésztához a tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszórjuk az elvegyített cukrokat, és további 2 percig keverjük.
  2. A sütőporral vegyített liszt felét a tojásos krémre szitáljuk, és alacsony fokozaton, rövid idő alatt belekeverjük, majd a másik felet is ugyanígy hozzákeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótalapot munkaasztalra borítjuk, és a sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk hűlni.
  4. Mikor kihűlt, lehúzzuk a papírt, és egy 7-8 cm átmérőjű, kerek formával 18 kört szúrunk ki belőle. A piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a munkalapról.
  5. A tésztamaradékot szétmorzsoljuk, és zsiradék nélkül, teflon serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  6. A töltelékhez a joghurtot a cukrokkal és a citromhéjjal elkeverjük. A zselatint a leírás szerint beáztatjuk, felolvasztjuk, s először 2-3 ek joghurtos krémmel elkeverjük, majd a maradék masszához adjuk. Amint a joghurtmassza sűrűsödni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk, majd a málnával is így teszünk.
  7. 6 piskótakört desszertkarikákba helyezünk, mindegyikre 1-1 ek krémet simítunk, majd másik lapot helyezünk rá, és gyengén rányomjuk. A maradék krémet a karikák tetejéig töltjük, a maradék 6 lappal befedjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat bevonjuk piskótamorzsával. Tetejüket megszórjuk porcukorral, málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 177
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás piskótatorony, málnás piskótatortácskák, málnás tortácska, málnakrémes piskótatorony

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
tojás 3 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 100 g
sütőpor 1 tk
málna 200 g
joghurt 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
lapzselatin 6 db
habtejszín 400 ml
porcukor 20 g
málna 100 g
menta 1 szál