r
Nosalty Logó

Málnás torony

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás torony
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 430 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2581 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 199 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 430 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2581 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszórjuk az elvegyített cukrokat, és további 2 percig keverjük.
  2. A sütőporral vegyített liszt felét a tojásos krémre szitáljuk, és alacsony fokozaton, rövid idő alatt belekeverjük, majd a másik felet is ugyanígy hozzákeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótalapot munkaasztalra borítjuk, és a sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk hűlni.
  4. Mikor kihűlt, lehúzzuk a papírt, és egy 7-8 cm átmérőjű, kerek formával 18 kört szúrunk ki belőle. A piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a munkalapról.
  5. A tésztamaradékot szétmorzsoljuk, és zsiradék nélkül, teflon serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  6. A töltelékhez a joghurtot a cukrokkal és a citromhéjjal elkeverjük. A zselatint a leírás szerint beáztatjuk, felolvasztjuk, s először 2-3 ek joghurtos krémmel elkeverjük, majd a maradék masszához adjuk. Amint a joghurtmassza sűrűsödni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk, majd a málnával is így teszünk.
  7. 6 piskótakört desszertkarikákba helyezünk, mindegyikre 1-1 ek krémet simítunk, majd másik lapot helyezünk rá, és gyengén rányomjuk. A maradék krémet a karikák tetejéig töltjük, a maradék 6 lappal befedjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat bevonjuk piskótamorzsával. Tetejüket megszórjuk porcukorral, málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4329
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete: Dr. Oetker - Könnyű gyümölcstorták. Ott ribizlivel volt készítve, de a málnával is finom volt.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek