r
Nosalty Logó

Epres piskóta vaníliás pudinggal

NS
Epres piskóta vaníliás pudinggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

460
Kalória
16.5g
Fehérje
72.8g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
123.9g
Víz
270.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
37.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Összesen 1838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2496.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 1838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük, a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, a tojásfehérjét egy csipet sóval keményre felverjük, és 1/3-onként óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  3. Az eper levét is hozzákeverjük a tésztához, és "dobálhatunk" bele epret is.
  4. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és az előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kész kicsit hagyjuk kihűlni, majd rátesszük a maradék epret.
  5. A pudingot közben elkészítjük, és a készre sült piskótánkra öntjük. Hagyjuk megdermedni, és csak ezután szeleteljük fel!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Párom gyümölcsmániás... Eper a fő kedvenc, amit még nyáron szedtünk, és eltettük télire, mert gondoltuk, milyen jól fog így télen esni! Jól is tettük, mert isteni fincsi lett!:D Eper helyett persze elkészülhet más gyümölcsből is...

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek