Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes rakott kifli

Meggyes rakott kifli
Meggyes rakott kifli
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya receptje, én sütöttem, bátyám kedvence, apa pedig mind megette.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a kikapart vanília belsejével összeforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a forró tejhez adjuk. Összemelegítjük, de nem forraljuk.
  2. A szikkadt kifliket feldaraboljuk, és leöntjük a forró tejjel. Lassan magukba szívják a tejet, és megdagadnak. Ekkor ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverjük a meggyet, a diót és a felkockázott almát. 
  3. Kivajazott hőálló tálba öntjük, és megsütjük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekanalazzuk az eperlekvárt, és mielőtt a kifli teljesen megsülne, ráoszlatjuk a tojáshabot. Ezzel addig sütjük, míg szépen meg nem barnul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mazsulam

Mióta szakács: 2011.08.08.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes kiflifelfújt, almás diós kiflifelfújt, édes kiflifelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

792
kifli 10 db
tej 1 l
tojás 4 db
vanília 1 db
cukor 2 ek
dió 2 marék
meggy 15 dkg
alma 2 közepes db
eperlekvár 3 ek
vaj 1 ek