Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-meggyes kifli

Diós-meggyes kifli
Diós-meggyes kifli
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi babgulyás mellé készült második fogásnak. Laktató finomság. Önálló desszertként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A darált diót összekeverjük egy kanál cukorral, a meggybefőttet leszűrjük, és félretesszük.
  2. A tejet egy lábaskába öntjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a vékonyan lehámozott citromhéjat. A tejet felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A tojássárgákat egy nagyobb edényben habosra keverjük négy evőkanál cukorral. Célszerű ezt a műveletet elektromos habverő legmagasabb fokozatával végezni.
  4. A habos tojássárgákhoz keverjük a langyos tejet, amiből előzőleg kiszedtük a citromhéjat.
  5. Ezt az öntetet a kiflikarikákra öntjük, és óvatosan összekeverjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a kiflik teljesen fel nem itták a tejet.
  6. Egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kikenünk egy evőkanál olvasztott margarinnal. Megszórjuk kevéske cukros dióval. Erre tesszük a tojásos tejjel átitatott kiflik felét. Szépen elegyengetjük. A kiflikre szórunk a cukros dióból, majd erre tesszük a magozott meggybefőttet. Egy-két szemet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet megszórjuk dióval, és befedjük a lágy kiflikarikákkal.
  7. A kiflikarikák tetejét meghintjük a maradék cukros dióval, és meglocsoljuk négy evőkanál olvasztott margarinnal.
  8. A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve meggyszemekkel díszítjük, és meghintjük egy kevéske porcukorral. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 974
elküldve: 4
receptkönyvben: 143
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
456 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kiflifelfújt, meggyes-diós kiflifelfújt, édes kiflifelfújt gyümölccsel és dióval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoharkati
zsoharkati Fri, 2015-02-20 20:08

Kedves Lizinka!
Elkészítettem,nagyon finom lett !Kicsit több ,10 dkg dióval készítettem.Köszi a receptet!

803
kifli 8 db
dió 7 dkg
cukor 5 ek
meggybefőtt 350 g
tej 8 dl
vaníliás cukor 3 csomag
tojássárgája 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 5 ek
porcukor 2 teáskanál