Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berni kiflicsemegéje -Barackos kiflifelfújt 2.

Berni kiflicsemegéje -Barackos kiflifelfújt 2.
Berni kiflicsemegéje -Barackos kiflifelfújt 2.
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Augusztus 20-án úgy esett, hogy a főételhez szerettem volna csinálni valami édességet is, viszont nem nagyon tudtam dönteni, hogy mit is válasszak. Aztán szembesültem a ténnyel, hogy maradt itthon egy rakat kifli, aminek még semmi baja nem volt, csak szendvicsnek már nem akartam elhasználni, mert meglehetősen megszikkadt. Eldöntöttem tehát, hogy ebből fogok desszertet alkotni. Nagyon bizonytalanul indult ugyan a tervezés, de végül nagy sikert aratott az elkészített kiflicsemege, olyannyira, hogy hamarosan meg kell ismételnem. ;) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Édesszájúaknak ajánlom ezt a receptet, akik valami rém egyszerű, ugyanakkor rendkívül kiadós desszertet ennének. Tejszínhabbal a legjobb! :)
A gyümölcsöt természetesen lehet variálni, kinek mi a kedvence, viszont a barack kitűnően harmonizál a kiflicsemege minden összetevőjével. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kikenjük a vajjal, majd belehelyezzük a felkarikázott kifliket egyenletesen elosztva. 
  2. A pudingporokat simára keverjük egy kevés tejjel, majd a maradék tejhez adjuk. Félretesszük egy-két percre.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a vaníliás cukrokkal - természetesen lehet vaníliarudat is használni, hiszen úgy még finomabb, viszont ez esetben a vanílián kívül tegyünk még 1 ek kristálycukrot is hozzá, és azzal habosítsuk fel. A tojásfehérjéket felhasználásig tegyük hűtőbe (így könnyebb lesz felverni habbá).
  4. A pudingot elkezdjük főzni, és mikor már kicsit felmelegedett a tej, akkor lassan hozzáadjuk a cukros tojássárgájákat, valamint a maradék kristálycukrot (csak a fehérjékhez tegyünk félre egy keveset), és így főzzük készre. Hígnak kell maradnia, hiszen több tejjel készítjük, hogy legyen mit beszívnia a kifliknek. Ne aggódjunk, hogy nagyon folyik, a sütés után príma lesz az állaga.
  5. A barackbefőttet (konzerveset használtam, mert az keményebb és nagyok vannak benne), felkockázzuk, és rászórjuk a kiflire, valamint az apróra tört étcsokit is elosztjuk rajta. Ezután ráöntjük a még forró pudingot, és kicsit megnyomkodjuk a tetejét villával, hogy biztos minden kiflikarika jól belemerüljön a fürdőbe.
  6. A tojásfehérjéket a cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan rásimítjuk a desszertünk tetejére, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot. 
  7. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt - amíg a teteje szép aranybarna színt kap - készre sütjük. 
  8. Kis hűlés után lehet is szedni belőle, hiszen így a legjobb, mikor még olvadt a csoki benne. :) Hűtve is isteni, akkor jóval könnyebb adagolni, hiszen a puding valamennyire megszilárdítja. Ízlés szerint lehet rá tejszínhabot fújni. Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 126
elküldve: 1
receptkönyvben: 246
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Berni

Mióta szakács: 2010.03.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-barackos kifli, kifli pudingban sütve, vaníliás kiflikarikák őszibarackkal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kriszta150
kriszta150 Thu, 2012-06-07 19:54

Istenien finom volt, semmit nem változtattam.
Üzenem mindenkinek aki csinálta és aki még nem, melegen minden puding folyik.
Mi a családdal lehűtöttük nem folyt.
Köszönöm Berni.

nasibandita
Berni / nasibandita Fri, 2012-06-08 09:07

Kedves Kriszta!

Köszönöm szépen a visszajelzést. Örülök, hogy kellemes perceket tudtam az ötletemmel szerezni neked és a családodnak. :) További sikeres főzőcskézést! ;)

ArvaiBrigi
ArvaiBrigi Mon, 2011-10-17 17:17

Szia Berni!

Valami mennyei! Köszönöm a receptet. :) Jó az állaga, tudom rendesen szeletelni. Annyit módosítottam csak, hogy én 5 kiflit tettem hozzá, összesen 4 kanállal több cukrot és egy egész tábla csokit daraboltam bele (nagyon édes-szájú vagyok:):)).

Üdv, Brigi

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Sat, 2011-09-10 12:17

Kedves Berni!
Nem szoktam negatív kritikát beírni,de ott van kint az ebédnek szánt kiflifelfújtad és rettenetes állagú. Nem hittem,hogy 4 kifli elég,és 8-cal készítettem. Így is folyik és gusztustalan halom lett a tányéron,pedig már 1 órája hült. A család nem akarja megenni,bár azíze finom. (most kiabálja a lányom) Szóval jó az elképzelés de valami módosítás kell.
Üdv :Zsuzsa

nasibandita
Berni / nasibandita Sat, 2011-09-10 14:55

Kedves Zsuzsa!

Sajnálom, ha nem olyan lett, mint amilyet szerettél volna. :( Ugyanakkor nem is állítottam, hogy szép lesz állagra vagy kinézetre - ennek az édességnek nem a külalak a lényege, inkább az íze. Ha szebb külalakot szeretnél, akkor javaslok valami sűrűbb édességet, ami lehet szeletelni, formázni, ha erre van igényetek. Nekünk így volt jó amilyen, inkább gubára emlékeztető étel.
Remélem azért el fog fogyni, ha finom lett, ahogy írtad. :)

Üdv,
Berni

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-09-10 12:03

sziasztok!
Csak egy kérdés...a meleg pudingba nem fog kicsapódni a tojássárgája?
Sima tejbe keverem a sárgákat és utána a pudingport, vagy először a puding, kicsit hagyom sűrűsödni és utána a sárgák és együtt forr föl??!????

Nem értem....

nasibandita
Berni / nasibandita Fri, 2010-09-10 12:20

Kedves kicsicsibe!

Először a pudingport teszed a tejbe, elkezded melegíteni, és még az elején mikor jóformán csak langyos, akkor kevered el benne a habosra kevert tojássárgákat. :) Ha így csinálod és nem forró pudinghoz kevered, akkor nem fog kicsapódni. ;)

czepanm
Maty / czepanm Thu, 2010-09-02 13:09

Berni, ez tényleg csúcs ötlet! Jól kitaláltad. :) Majd én is kipróbálom valamikor, ha marad kifli.
Pandi

nasibandita
Berni / nasibandita Wed, 2010-09-01 19:10

Franc24: A mákos guba recepted fent van az oldalon? Ha igen, akkor kérek szépen linket! :)) Amúgy abba én se tennék barackot, esetleg meggyet, ha nagyon gyümölcsösre szeretném...bár jobban belegondolva, a gubában ne legyen már gyümölcs! :D

Zsuzsa: Örülök neki, hogy az én receptemre esett a választásod! :) Kívánom, hogy Neked is remekül sikerüljön! ;))

NemesnéZsuzsa
NemesnéZsuzsa Wed, 2010-09-01 18:52

Megvan a hétvégi desszertem!Köszi az ötletet.Szeretem az ilyen egyszerű,de mégis nagyszerű recepteket.

Franc24
Viki33* / Franc24 Wed, 2010-09-01 17:58

én hasonlóan csinálom a mákosgubát, de barackot nem teszem bele. Ez is biztos nagyon finom, ezért ki is próbálom a hétvégén!
Köszi a receptet

734
kifli 4 db
tej 1.5 l
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 5 db
cukor 5 ek
őszibarack 5 db
étcsokoládé 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 dkg