Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes béles

Meggyes béles
Meggyes béles
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyes sütemények közül a legnagyobb kedvencem. Friss meggyel a legjobb, sok-sok friss meggyel. Két vékony linzeres réteg között, diós-meggyes töltelék....Ki kell próbálni!

hozzávalók / 4 adag

A linzeres tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a tojások sárgáját a cukorral, majd a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a darált diót.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a diós keverékbe.
  4. Végül a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet is beleforgatjuk.
  5. A linzertésztát kettéosztjuk, jól lisztezett felületen vékony lapokká nyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiket úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
  6. A linzerlapra öntjük a meggyes tölteléket, ráhelyezzük a másik lapot, megkenjük felvert tojással és villával megszúrkáljuk.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük.
  9. Porcukorral megszórva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 34 269
elküldve: 9
receptkönyvben: 329
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes süti, meggytöltelékes béles, meggyes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Susie03
Susie03 Sat, 2016-03-05 17:43

Én is megsütöttem, nekem sajnos elég lucskos lett / mondjuk én fagyasztott meggyet használtam, amit nem tudtam olyan jól kicsavarni/, de nem adom fel, mert nagyon finom így is, máskor vagy kevesebb fagyasztott meggyet vagy friss meggyet használok! :)

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2014-06-17 00:46

Megsütöttem (csak a tészta mennyiségével variáltam, mert van egy jól belőtt omlós tésztám, ami épp jó a tepsimbe) és óriási sikere volt! Pislantani se tudtam és már el is fogyott. Megtartom!
Köszönettel: Koszider

nyáriszünet
nyáriszünet Sun, 2012-10-21 21:33

Én a meggyet nem tojással keverem össze, hanem 1 tejszinízű, vagy vaníliás pudingot főzök a meggy levével. Ha kevés a meggylé, annyi vízzel pótolom, hogy még sűrű maradjon a krém. Ebbe keverem bele a meggyet.Cukrot, fahéjat,ízlés szerint.

1509
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
víz 1 ek
meggy 70 dkg
tojás 4 db
dió 18 dkg
vaj 5 dkg
cukor 20 dkg
tojás 1 db
porcukor 3 ek