Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-diós borított süti

Meggyes-diós borított süti
Meggyes-diós borított süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, de amennyire egyszerű, annyira finom süti! Azon kívül, hogy finom, gyorsan elkészíthető, nagyon mutatós is, így vendégvárónak, ünnepi alkalmakra is kiváló! Javaslom kipróbálásra, viszont egy aprócska hibája van, nehezen lehet abbahagyni! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

2 db őzgerincforma kikenéséhez

ajánlat

Ha nem akarna egyből kiborulni a formából, nem kell megijedni, óvatosan egy villával 2-3 helyen meglazítjuk az oldalánál alányúlva!

Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Első lépés: vastagon kikenjük a vajjal a két formát – nem kell lisztezni!
  2. Második lépés: 150 fokra, alsó-felső sütésre bekapcsoljuk a sütőt, előmelegítjük, amíg összeállítjuk a sütit. Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat.
  3. A tojást a tejföllel, olajjal, vanília aromával, a csipet sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet, s egyneművé összekeverjük. Megfelezve, a meggyrétegre kanalazzuk, szépen, egyenletesen.
  4. Eddigre a sütő felmelegedett, így tehetjük máris a sütőbe, mint írtam, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 30 perc alatt készre sül. Ha megsült, kivesszük, hagyjuk kihűlni a formában, majd kiborítjuk, felszeleteljük, tálaljuk.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, s megfelezve a formák aljába kanalazzuk, ez lesz majd a teteje, ha kiborítjuk. Erre a meggyes rétegre kell a tésztát - szintén megfelezve - rákanalazni, s így készen is van, összeállt a süti, mehet a sütőbe!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 818
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borított meggyes, diós meggyes őzgerinc, borított őzgerinc meggyel és túróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EdesMindegy
EdesMindegy Sun, 2015-08-16 19:20

Ne haragudj, de számomra sem volt érthető a fenti elírásod, ezért görgettem ide le, alulra, hátha más sem érti. Most már értem én is, köszönöm.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-08-16 06:37

Azért 2 formát írok, mert 2 db őzgerincformában készítettem.....szerintem, érhetően van leírva.....a meggyes masszát is két részre osztva - a 2 forma aljára -, a tésztát is két részre osztva, a meggyes masszára kell rákanalazni! Mindezt, a receptben leírtam, érthetően! Ha Te másban kívánod elkészíteni, az már a Te dolgod! :) Mondjuk, én nyilván nem véletlenül választottam ezt! :) Így nagyon szép, mutatós! :) Arra viszont ügyelj, ha másban akarod elkészíteni, hogy ki is kell borítani, s az sem árt, ha egyben marad minden! :)

heva2121
saláta / heva2121 Thu, 2015-08-13 14:54

szia!
nemigen értem,h miért 2 formát írsz,mért,hova felezzük a masszát
gondolom,a meggyet a jól kivajazott tepsi aljára teszem,arra rá a masszát
1 tepsibe nem mehet???????????

565
finomliszt 10 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1.5 dl
tejföl 150 g
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 2 kávéskanál
1 csipet
meggy 40 dkg
dió 5 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 2 kávéskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
teavaj 5 dkg