Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-csokoládés trifle

Meggyes-csokoládés trifle
Meggyes-csokoládés trifle
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban olvastam, kipróbáltam, s nagyon megtetszett. Gyakran készítem közkívánatra!

hozzávalók / 4 adag

A kakaós piskótához

A krémhez

A rétegezéshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásból kakaós piskótát sütünk.
  2. A krémhez a tejet a pudingporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával sűrűre főzzük. A krémet kihűtjük.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
  4. A kihűlt vaníliás krémet összekeverjük a kemény habbá vert habtejszínnel.
  5. A meggydzsemet elkeverjük a rummal.
  6. Egy tál alját a kockára vágott, kakaós piskótával kibéleljük, ezt megkenjük a rumos meggydzsemmel, megszórjuk a kimagozott meggy 1/3 részével, erre kerül a krém 1/3 része, majd megint piskóta, rumos meggydzsem, meggy 1/3-a, krém és így tovább, amíg minden el nem fogy. A tetejére krém kerüljön.
  7. A desszert tetejét meggyel vagy csokigolyóval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 373
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes kakaós piskóta, meggyes trifle kakaós piskótából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1313
tojás 6 db
víz 6 ek
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 170 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 6 dl
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 ek
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
rum 5 ek
meggydzsem 10 ek
meggybefőtt 350 g
meggy 5 dkg
csokoládé 5 dkg